Anasayfa /  Güncel

2023 Kadınlar Günü önemi nedir? Kadınlar Günü gönderilecek mesajlar!

Mart ayının gelmesiyle birlikte merak edilen konulardan bir tanesi Kadınlar Günü oldu. 2023 yılında Kadınlar Günü'nün hangi güne denk geleceği merak konusu oldu. İşte Kadınlar Günü gönderilecek mesajlar...

Abone ol
Abone ol 08 Mart 2023 12:00

Mart ayının gelmesiyle birlikte merak edilen konulardan bir tanesi Kadınlar Günü oldu. 2023 yılında Kadınlar Günü'nün hangi güne denk geleceği merak konusu oldu. İşte Kadınlar Günü gönderilecek mesajlar...

KADINLAR GÜNÜ NE ZAMAN, HANGİ GÜNE DENK GELİYOR? 
Kadınlar Günü ülkemiz de 8 Mart tarihinde kutlanmaktadır. 2023 yılı Kadınlar Günü Çarşamba gününe denk geliyor.

KADINLAR GÜNÜ TARİHİ, 8 MART'TA NE OLDU? 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletlerce tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları kapsamında kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü şeklinde kutlanmasını öneren Clara Zetkin ve Rosa Luxemburg’dur.

1921 senesinde itibaren Türkiye’de de kutlanmaya devam eden 8 Mart ilk olarak 1975 yılında yaygınlaşmaya başladı. ABD’nin New York eyaletinde meydana gelen yangın felaketinde 120 kadın işçinin hayatını kaybetmesiyle çeşitli ülkelerde bu günün kadınlara özel bir gün olarak anılması kararı alınmıştı. Ülkelerin kararlarına karşı ise Birleşmiş Milletler 1977 senesinde yaptığı oylamadan sonra 8 Mart’ı dünya kadınlarına armağan etti.1977'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 8 Mart, “Kadın Hakları, Uluslararası Barış Günü” şeklinde kabul edildi. Türkiye ve dünya ülkelerinde farklı şekillerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanıyor.

8 MART KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI 
Dünyaya sizin gözlerinizden bakabilseydik, dünya daha güzel bir yer olurdu. Tüm kadınlarımızın, kadınlar günü kutlu olsun!


Tarihsel gelişimimizde ve bağımsızlık mücadelemizde önemli bir rol üstlenen, tarihte iz bırakan kadın emekçilerimiz ve kadın kahramanlarımız başta olmak üzere, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.


8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, saygıdeğer Türk ve dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.

Kim olduğuna ve kim olacağına bir başkasının değil, kendisinin karar verdiği güçlü kadınlara… 'Dünya Kadınlar Günü'nüz kutlu olsun!


Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Kadınlar gününüz kutlu olsun.
8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Dünya kadınlarının bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum.


ANNEYE KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI

Emeğin kıymetini bana verdiği emek ile kanıtlayan canım annem. Bugün senin günün. Her şey için teşekkür ederim. Kadınlar Günün kutlu olsun.

Bir tanecik annem. Bugün güçlü, ayakları yere basan, çalışan, kazanan ve kimseye muhtaç olmadan yaşayan biriysem senin sayende. Kadınlar Günün kutlu olsun.

Bir anne bir ülkenin kaderini belirleyebilir. Bir anne değiştirebilir bir adımı ile dünyayı. Bugün şükrettiğimiz ne varsa, annelerin emek emek büyüttüğü evlatlarının eseri. Bugün emeği ile dünyayı değiştiren kadınların günü. Günün kutlu olsun annem.

Dünyaya gözlerimi açtığım andan yuvadan kanatlanıp uçtuğum ana kadar yanımda oldun, bugün bildiğim ne varsa sen öğrettin ve hala ne zaman ihtiyacım olsa yanımdasın. Kadınlar Gününü kutluyor, seni çok seviyorum.


Söz konusu Kadınlar Günü olunca, ilk öğretmenim ve arkadaşım olan, hayatımın her zaman baharı olacak tek bir kadın aklıma geliyor…. Kadınlar Günün kutlu olsun annem!
Evimizin annesi. Bizleri mutlu etmek için o kadar fedakarlık yaptın ki. Bugün bir arada ve mutlu olmamızın mimarı sensin. Kadınlar Günün kutlu olsun.



Aynı zamanda hem ilham hem sürpriz olabilen şahane kadın! Sayende dünyanın en iyi annesine sahip olduğum için çok mutluyum…. Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutlarım.
Sevgili anneciğim, bu dünyadaki tüm mutlulukları ve gülümsemeleri hak ediyorsun çünkü bizi mutlu etmek için elinden gelenin en iyisini yaptın! Kadınlar Günün kutlu olsun.


Sevgi ve ilgi, ilgi ve şefkatle dolu bir anne olduğun için sana teşekkür edecek kelimeler asla yeterli gelmiyor! Umarım senin yarın kadar başarılı olabilirim. Her şey için teşekkürler, Kadınlar Günün kutlu olsun!

Güçlü kadınlar, hayallerinin peşinden koşarak onları gerçeğe dönüştürürler. Hayatımda çocukları için hayatlarını feda eden kadınlar kadar güçlüsünü görmedim! Kadınlar Günün kutlu olsun tanıdığım en güçlü kadın!


Bana sahip olabileceğim en güzel hayatı verdiğin ve beni büyük bir sevgiyle yetiştirdiğin için o kadar şanslıyım ki! Kadınlar Günün kutlu olsun şansım!


Çalışıyor olmana rağmen hayatında beni hiç ihmal etmedin ve bu başlı başına takdire şayan bir şey…. Kadınlar Günün kutlu olsun annem.


En iyi evlat, en iyi eş, en iyi çalışan olmak için çok çalışırken, süper anne olmak için de çok çalıştın…. Seni her şey için seviyorum…. Mutlu Kadınlar Günü.


Tüm dileğim senin kadar harika bir insan ve senin her zaman olduğun kadar güçlü olabilmek. Neyse ki rol modelim harika biri! Kadınlar Günün kutlu olsun canım benim.


Benim için o kadar çok şey yapıyorsun ki, bir fincan çay yapmak, bir anıyı paylaşmak ya da büyük bir yaşam olayında bana yardım etmek, benim için her şey demek. Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun annecim.

Hayat bizim için hiçbir zaman kolay olmadı, ama senin yanımda olman, baş etmeyi çok daha kolaylaştırdı, teşekkürler. Kadınlar Günün kutlu olsun!


Birlikte yeni hayatımıza göğüs gerdiğin, çocuklarıma da bana baktığın gibi baktığın için teşekkür ederim, sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Kadınlar Günün kutlu olsun!
Bir kadının hayatı zorluklarla doludur, ancak sen bunların hepsini zarafet ve onurla karşıladın! Canım annem Kadınlar Günü kutlu olsun.


Bugünün tadını çıkar canım, bunu hak ediyorsun, sen gerçekten harika bir kadınsın ve seni çok seviyorum.


Hayallerimin kadını annem, Kadınlar Günü kutlu olsun. Benim ve ailemiz için yaptığın her şey için gerçekten minnettarım. Kadınlar Günün kutlu olsun!


Birçok defa insanlar önüne set çekmeye çalıştı ama sen onlara izin vermiyorsun çünkü sen çok güçlüsün, tanıdığım herkesten daha güçlüsün. Kadınlar Günün kutlu olsun tanıdığım en tatlı savaşçı!

Ailemiz ve değer verdiğin diğer insanlar için yaptığın her şey için seninle gurur duyuyorum! Kadınlar Günün kutlu olsun, seni çok seviyoruz.


Hayatımın en zor zamanlarında yanımda olduğun için teşekkür ederim, sen benim hiç olamayacağım kadar güçlüsün. Kadınlar Günün kutlu olsun!


Senin sevgin dünyamı ısıtan tek güneştir. Hiç ışığın eksilmeyecek biliyorum. Varlığınla mutluyum. Kadınlar günün kutlu olsun sevgili anneciğim...

EŞE KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI 
Hayatıma girdiğin gün, dünyamı değiştirdin. Her zaman dünyamın bir parçası olmanı umut ediyorum karıcığım. Kadınlar Günün kutlu olsun!


"Benim dünyam seninle güzel ve hayatımın geri kalan her anında seni seveceğim. Dünya Kadınlar Günün Kutlu Olsun sevgilim."


Bu sabah mavi bulutları avucuna, mutlulukları gönlüne, sevgimi usulca kalbine bırakıyorum. Güneş her zaman senin için doğsun, en güzel günler seninle olsun. Kadınlar günün kutlu olsun.

Tanıdığım en muhteşem kadın, Kadınlar Günün kutlu olsun!


Kaç defa başarısız olduğumun bir önemi yok, tekrar denemek için beni motive edecek bir güç olduğunu biliyorum. Her zaman benim için orada olan karım, Kadınlar Günün kutlu olsun!
Hayatımı daha iyi hale getirdin ve dünyamı tamamladın. Sevgili karım, 8 Mart Dünya Kadınlar Günün kutlu olsun!


Kalbimi çalan tek kadın, Kadınlar Günün kutlu olsun!


KIZ KARDEŞE KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI 
Annelikten eşe, kız kardeşten arkadaşlığa kadar hayatın her aşamasında kadından daha güçlü bir müttefik bulamazsın. Biz olmadan hayatın devamlılığı da yok arkadaşım. Dünya Kadınlar Günün kutlu olsun!


Sevgili kardeşim, sen benim süper kahramanımsın. Sana en çok ihtiyacım olduğunda her zaman yanımdasın. Dünya Kadınlar Günün kutlu olsun!


Anneden eşe, kız kardeşten kız arkadaşa varana kadar kadından daha güçlü bir müttefik bulmak zordur! Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun!


Onlar; sevimli kızlarımız, tatlı kız kardeşlerimiz, güzel sevgililerimiz, sevgili eşlerimiz, mükemmel annelerimiz… Onlar hayatımızın anlamı… Tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü kutlu olsun!

ETKİLEYİCİ KADINLAR GÜNÜ ŞİİRLERİ 
NECİP FAZIL KISAKÜREK

Kadından,

Kendisinde olmayanı isteriz

Hasret yerinde kalır,

Ve biz çekip gideriz.

CEMAL SÜREYA

Bir kadını ortadan ikiye böl...

Yarısı annedir,

Yarısı çocuk,

Yarısı sevgili

Yarısı aşk...

Duyanlar bunu bilmez,

Görenler anlamaz bunu!

Yarısı rivayettir,

Yarısı gece.


KADIN (NAZIM HİKMET)

Kimi der ki kadın uzun kış gecelerinde yatmak içindir. Kimi der ki kadın yeşil bir Harman yerinde dokuz zilli Köçek gibi oynatmak içindir. Kimi der ki ayalimdir. Boynumda taşıdığım vebalimdir. Kimi der ki hamur yoğuran. Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal. O benim kollarım, bacaklarım. Yavrum, annem, karım, kız kardeşim hayat arkadaşımdır.

ÖZDEMİR ASAF

Bir kadının dudaklarında değildir aşk.

Bedeninde hiç değildir.

Aşk, kadının göz kapaklarındadır.

Kadın, göz kapaklarında saklar o adamı.

Ne kadar yanarsa yansın canı, ağlayamaz bazen.

Sımsıkı yumar gözlerini.

Adam hep orda kalır.

Kadın, asla bırakmaz adamı.

Kadın, asla vazgeçmez ondan.

ATİLLA İLHAN

Ne kadınlar sevdim zaten yoktular

Yağmur giyerlerdi sonbaharla bir

Azıcık okşasam sanki çocuktular

Bıraksam korkudan gözleri sislenir

Ne kadınlar sevdim zaten yoktular

Böyle bir sevmek görülmemiştir

Hayır sanmayın ki beni unuttular

Hâlâ ara sıra mektupları gelir

Gerçek değildiler birer umuttular

Eski bir şarkı belki bir şiir

Ne kadınlar sevdim zaten yoktular

Böyle bir sevmek görülmemiştir

Yalnızlıklarımda elimden tuttular

Uzak fısıltıları içimi ürpertir

Sanki gökyüzünde bir buluttular

Nereye kayboldular şimdi kim bilir

Ne kadınlar sevdim zaten yoktular

Böyle bir sevmek görülmemiştir"


NAZIM HİKMET (HOŞ GELDİN KADINIM)

Hoş geldin kadınım benim hoş geldin

Yorulmuşsundur;

Nasıl etsem de yıkasam ayacıklarını

Ne gül suyum ne gümüş legenim var,

Susamışsındır;

Buzlu şerbetim yok ki ikram edeyim

Acıkmışsındır;

Beyaz ketenli örtülü sofralar kuramam

Memleket gibi yoksuldur odam.

Hoş geldin kadınım benim hoş geldin

Ayağını bastın odama

Kırk yıllık beton, çayır çimen şimdi

Güldün,

Güller açıldı penceremin demirlerinde

Ağladın,

Avuçlarıma döküldü inciler

Gönlüm gibi zengin

Hürriyet gibi aydınlık oldu odam...

Hoş geldin kadınım benim hoş geldin

SELİM TEMİZ

Dünya Kadınlar Günü

Her kadın kutsaldır, sakın unutma

Kutsal cennet serilmiş o kadına

Değer ver kadına, baksın tadına

Yaşam tadım adın, kutsaldır kadın

Kadın, en zirvede açan kardelen

Karlara inat çiçek açar kadın

Dağ zirvesi erkek, kadın bir çiçek

Yaşam tadım adın, kutsaldır kadın

Kadından kadına saygı duyalım

Onlara sahip çıkalım sevgiyle

Sezgisi güçlüdür sevgisi gibi

Yaşam tadım adın, kutsaldır kadın

Kadınlar günü kutlu olsun kalpten

Her güzelin eli öpülür, inan

Saygı sevgim senin olsun, ey kadın

Yaşam tadım adın, kutsaldır kadın!


ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN

Anacığım

Nasıl hatırlamam anacığım nasıl?

Kaç geceler bana ninni söylerdi,

Hasta olunca oydu başucumda bekleyen,

Biraz yorulmayayım, üzülmeyeyim, hemen

Alır kucağına okşardı, saçlarımı öperdi.

Nasıl hatırlamam anacığım nasıl?

Uzun kış geceleri masal masaldı.

Güzel çoban kızları, iyi kalpli sultanlar,

Bir suyun akışı gibi geçip gitti zamanlar

Şimdi ne o dünkü çocuk ne de o masal kaldı.

Nasıl hatırlamam anacığım nasıl?

Yıkayan oydu mürekkep lekeli parmaklarımı.

Akşam biraz geciksem yollara düşerdi.

Sokağa çıkarken Yavrucuğum üşütme derdi.

Hemen bir kazak örerdi biraz boş kaldı mı.

Nasıl hatırlamam anacığım nasıl?

Bilirim yine kalbinde yerim anacığım.

Selam sana Kadınlar Günü İstanbul'dan.

Yeni dönmüşçesine bir akşam okuldan,

Vefalı ellerinden öperim anacığım.

Yorumlar