Anasayfa /  Güncel

2023 İstanbulkart çerçeve sözleşmesi nedir, neleri içerir?

İstanbulkart kullanıcılar tarafından merak konusu olan Çerçeve sözleşmesi için bilgilendirme yapıldı. İşte merak edilen İstanbulkart çerçeve sözleşmesi...

Abone ol
Abone ol 01 Nisan 2023 14:00

İstanbulkart kullanıcılar tarafından merak konusu olan Çerçeve sözleşmesi için bilgilendirme yapıldı. İşte merak edilen İstanbulkart çerçeve sözleşmesi...

İstanbulkart Çerçeve Sözleşmesi için açıklama yaptı. İstanbulkart Çerçeve Sözleşmesi 30.04.2023 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek şekilde güncellendi. Kart kullanıcıları, 6493 sayılı Kanun gereğince, Çerçeve Sözleşme'yi yürürlük tarihine kadar herhangi bir ücret ödemeksizin feshedebilecek. Bu zaman içinde fesih talebi iletilmediği takdirde, değişikliği kabul etmiş sayılacak.

SÖZLEŞMENİN KAPSAMI NEDİR?

İşbu sözleşmenin konusu, Belbim tarafından Müşteri’ye sunulacak Hizmet’lerin kapsamının ve bu hizmetlerle alakalı Taraflar’ın hak ve yükümlülüklerinin belirlenmesidir. İşbu sözleşme, Belbim tarafından sunulan Hizmet’lerle alakalı hazırlanan tüm sözleşmeler açısından belirleyici çerçeve sözleşme niteliğindedir.

Belbim Ödeme Araçları’nın toplu taşıma araçlarında kullanılmasıyla alakalı hükümler Toplu Ulaşım Sisteminin işleticisi/sahibi olan ilgili kurum tarafından yayımlanan yönetmelik (https://tuhim.ibb.gov.tr/media/2283/i-stanbulkart-yonetmelig-i.pdf), kullanım koşulları vb. dokümanlarda (İstanbulkart için Ulaşımda İstanbulkart Yönetmeliği ve UKOME kararlarında, diğer ödeme araçları için ilgili ürün internet sitesinde yayımlanan kurallar vb.) ve ilgili mevzuatta düzenlenmiştir. İşbu Sözleşme’de bulunan Hizmet’lere dair koşullar, ilgili Hizmet’lerin Belbim tarafından sunulmaya başlandığı tarihte hüküm ifade edecektir.

Yorumlar