Anasayfa /  Yerel

2023 emekli Temmuz zammı farkları ne zaman ödenecek?

Emekli Temmuz zammı konusunda netlik sağlandı. Fakat zamlı maaşlarını henüz alamayan emekliler, Temmuz ayı maaş zam farklarının ne zaman ödeneceğini merak ediyor. 2023 emekli Temmuz zammı farklarının ödeme tarihi ile ilgili detaylar şu şekilde...

Abone ol
Abone ol 25 Temmuz 2023 12:52

Emekli maaşlarındaki zam oranları kesinleşti ve güncel düzenlemeler yapıldı. TBMM tarafından kabul edilen kanuna göre; SSK ve Bağ-Kur ile emekli sandığı emeklilerine, 6 aylık dilim için enflasyon farkı ile birlikte yüzde 25 zam yapılması kararlaştırıldı. Bu zam düzenlemesi kapsamında, emekli sandığı alan kişilere 15 günlük maaş farkı ödenirken, SSK ve Bağkur emeklileri bu farktan yararlanamayacaklar.

En düşük emekli aylığı 7.500 TL olarak belirlendi ve bu uygulamaya devam edilecek. Yüzde 25 zam, emekli aylıklarının kök aylıklarına uygulanacak. Ancak yüzde 25 zam sonrasında 7.500 TL'nin altında kalan aylıklar, yine 7.500 TL olarak ödenecek.

Emekli maaş farkları ne zaman ödeneceği konusunda da bilgiler paylaşıldı. Memur emeklileri maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor. Temmuz ayı maaşları, Kurban Bayramı öncesinde ödendiği için memur emeklileri zamsız bir şekilde maaşlarını almıştı. Ancak yüzde 25 artıştan kaynaklı farklar, memur emeklilerine de 24-28 Temmuz haftası içinde ödenecek.

SSK emeklileri ise 17 Temmuz'dan itibaren zamlı olarak maaşlarını almaya başladılar. Tüm SSK emeklilerinin yüzde 25 artmış maaşları, ayın 25'ine kadar hesaplarına yatırılacak.

Yorumlar