Anasayfa /  Güncel

2023 Bekçi alımı başvuru sonuçları açıklandı mı?

18 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında başvuruları alınan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 01 Nisan 2023 17:30

18 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında başvuruları alınan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. İşte detaylar...

Bekçi alımı başvuru sonuçları için meraklı bekleyiş devam ediyor. İstanbul, İzmir, Tekirdağ gibi şehirlere yapılacak bekçi alımı başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden ilan edilecek. Başvuruların tamamlanmasının üzerinden 2 aylık bir zaman geçerken gözler Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılacak açıklamaya çevrildi. Başvuruları olumlu değerlendirilen adaylar sırasıyla ön sağlık aşaması, yazılı sınav, fiziki yeterlilik parkuru ve sözlü mülakatlara girecek.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Şubat ayının birinci haftası sona eren bekçi alımı başvurularının üzerinden 2 ay geçti. Polis Akademisi Başkanlığı Resmi internet sitesinden sonuçlar ve sınav takvimi ilan edilecek.

Sonuçların en geç Nisan ayı sonuna kadar açıklanacağı tahmin ediliyor. Konuyla alakalı resmi duyuru geldiğinde detaylar eklenecektir.

BEKÇİ ALIMI SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Bekçi alımı başvuru sonuçları pa.edu.tr sayfası üzerinden ilan edilecek. Sorgulama işlemi e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile yapılacak.

Ön başvuru yapan adaylar, şahsen başvurularının alınması ve ön sağlık kontrollerinin yapılması için Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfasından https://pa.edu.tr açıklanacak olan başvuru tarihleri ve merkezlerine, Sınav Giriş Belgesinde bildirilen saatte Müracaat Kabul Komisyonuna şahsen başvuruda bulunacaklardır.

Posta yoluyla veya belirtilen tarihler haricinde ya da şahsen yapılmayan başvurular kabul olmayacak.

ALIM YAPILACAK İLLER

2023/1 1.250 Bekçi Alımı 26 farklı şehirde gerçekleştirilecek.

En çok alım yapılan 5 il şunlardır:

İSTANBUL 740
İZMİR 100
TEKİRDAĞ 55
MUĞLA 50
VAN 40
DİYARBAKIR 25
GAZİANTEP 15
EDİRNE 15
ISPARTA 15
TUNCELİ 15
IĞDIR 15
YALOVA 15
ARDAHAN 15
MARDİN 15
SİİRT 10
HAKKARİ 10
ŞIRNAK 10
AĞRI 10
ÇANKIRI 10
ÇANAKKALE 10
NEVŞEHİR 10
AKSARAY 10
YOZGAT 10
BİTLİS 10
ERZİNCAN 10
KİLİS 10

Yorumlar