Anasayfa /  Eğitim

2023 ATA AÖF online bütünleme sınavları başladı mı?

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi güz dönemi bütünleme sınavları 29 Mart tarihinde başladı. 12 gün sürecek olan bütünleme sınavları 09 Nisan 2023 tarihine kadar devam edecek. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 30 Mart 2023 13:00

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi güz dönemi bütünleme sınavları 29 Mart tarihinde başladı. 12 gün sürecek olan bütünleme sınavları 09 Nisan 2023 tarihine kadar devam edecek. İşte detaylar...

Atatürk Üniversitesi güz dönemi bütünleme sınavları dün başladı. Online şekilde gerçekleştirilen sınavın tarihleri ve saat aralıkları üniversite resmi adresinden duyuruldu.

BÜTÜNLEME SINAVI TARİHLERİ
Online Bütünleme Sınav Sistemi 29 Mart - 09 Nisan 2023 tarihleri arasında, her gün 10.00 ile 23.00 saatleri arasında erişime sunulacak. Sisteme kayıtlı öğrenciler, sınav sistemine https://esinav.ataaof.edu.tr/ adresini kullanarak direkt erişebilir. Öğrenciler anılan tarih aralığında, hangi gün hangi derslerin sınavına girebileceklerini gösteren detaylı sınav programını Fakülte web sitesinden görüntüleyebilecek.

ONLİNE SINAVIN SÜRESİ HAKKINDA BİLGİLER
Her bir ders için 20 soru olan sınavın oturum süresi 30 dakikadır. Sınav ekranında bulunan sayaçtan kalan sınav sürenizi takip edebilirsiniz. Sınavı başlattıktan sonra 30 dakikalık süreniz başlar ve herhangi bir sebepten dolayı sınavdan çıksanız dahi 30 dakikalık sınav süresi azalmaya devam eder. Bu zaman içerisinde "SINAVI BİTİR" butonuna tıklamazsanız, 30 dakika tamamlandığında seçili cevaplarınız sisteme otomatik olarak gönderilir ve sınav oturumunuz sonlandırılır. Sınavda yanıt verdiğiniz veya boş bıraktığınız sorulara tekrar geri dönmeniz engellenmiştir. Bir soruyu yanıtladıktan ya da “Boş Bırak” seçeneğini işaretledikten sonra “Sonraki” butonunu kullanarak bir sonraki soruya geçiş yapabilirsiniz.

BÜTÜNLEME SINAVININ KATKISI
Online Bütünleme Sınavı notunun başarı notuna etkisi %70 oranındadır. Sınav sonuçlarının hesaplanmasında 4 (dört) yanlış cevap, 1 (bir) doğru cevabı götürmektedir.

Yorumlar