Anasayfa /  Ekonomi

2023 Asgari ücret ne zaman konuşulacak? Asgari ücret toplantı takvimi!

Asgari ücret birçok maaşın belirlenmesinde etkili oluyor. Brüt ve net yeni asgari ücret tutarı merak konusu. Asgari ücret tespit komisyonu toplantılarına gözler çevrildi. Bakan Bilgin, asgari ücret için görüşmelere başlıyor. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak 2023? Asgari ücret zam toplantıları ne zaman?

Abone ol
Abone ol 29 Kasım 2022 21:22

Asgari ücret için geri sayılıyor. Ocak ayına sayılı zaman kala asgari ücret zam gelişmeleri gündemden yakın takip ediliyor. Geçtiğimiz temmuz ayında 5 bin 500 TL'ye çıkan asgari ücretin yeni tutarı için zam görüşmeleri yapılacak. Peki Asgari ücret zam toplantıları ne zaman? Asgari ücret ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? 
Asgari ücret zam gelişmeleri büyük bir merakla araştırılıyor. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram şu açıklamaları yaptı; "Ekim ayı itibarıyla şu anda 15 puanlık bir fark söz konusudur. Ama kasım ve aralık aylarının enflasyonunun belirlenmesiyle birlikte 15 ile-20 puanlık bir enflasyon beklentisi de mevcuttur. Yani toplamda son 6 aylık yüzde 30 ile yüzde 35’lik bir enflasyon beklentisi mevcuttur.Yine Merkez Bankası beklenti anketine göre son olarak 65’ten 68’e yükseltildi sene sonu enflasyonu. Ancak piyasa analistlerine göre sene sonu enflasyonu yüzde 70 ile 75 civarında gerçekleşecektir.Tüm bunları birlikte değerlendirdiğimizde hem sayın Cumhurbaşkanının açıklamaları hem de Bakan Bilgin’in açıklamaları üzerine asgari ücretliye en az yüzde 40 bir artış yapılacaktır.

Yüzde 40’lık bir artış 7 bin 700 TL’ye, yüzde 45’lik bir artış 7 bin 975 TL’ye asgari ücreti yükseltir. Piyasadaki bazı yorumcular ve ekonomistlerin yapmış olduğu 9 bin 500-10 bin, 11 bin gibi asgari ücret rakamları kesinlikle gerçeği yansıtmıyor."

ASGARİ ÜCRET TOPLANTILARI NE ZAMAN? 
Asgari ücret zammı için Asgari ücret tespit komisyonu toplantıları bekleniyor. İlk görüşme için takvim belirlenecek. Bakan Bilgin, perşembe günü TÜRK- İŞ ve TİSK ile görüşecek.

Etiketler asgari ücret
Yorumlar