Anasayfa /  Foto Galeri

2022 yılının ödül alan basın fotoğrafları belli oldu! İşte o fotoğraflar...

Türk medyasının yıllardır süregelen fotoğraf ödüllerinde 2022 yılının kazananları açıklandı. 37 yıldır aralıksız olarak düzenlenmesi ile Türkiye'nin en hatırı sayılır fotoğraf organizasyonu da olan Yılın Basın Fotoğraflarına çevre fotoğrafları damga vurdu. İşte ödül alan fotoğraflar...

2022 yılının ödül alan basın fotoğrafları belli oldu! İşte o fotoğraflar... - Sayfa 1

Spor Toto Özel Ödülü Mehmet Şirin Topaloğlu İHA

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi A Grubu ilk hafta mücadelesinde son şampiyon Beşiktaş Vodafone, ligin yeni takımı Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti. Beşiktaş kadın futbol takımı galibiyet sevinci yaşadı.

2022 yılının ödül alan basın fotoğrafları belli oldu! İşte o fotoğraflar... - Sayfa 2

AB Yılın Çevre Fotoğrafı Ümit Bektaş Reuters

Haziran ayında Marmara denizinde yaşanan müsilaj felaketi dünyanın en önemli iç denizlerinden biri Marmara’da yaşanan kirliliğin ne kadar ciddi bir boyuta vardığını gözler önüne serdi. Müsilaj için yüzey temizliği konusunda seferber olunsa da ortaya çıktığı yaz başında deniz turizmini de etkiledi. Birçok plaj boş kalırken müsilajın tüm kirliliğine rağmen denize girenler de oldu.

2022 yılının ödül alan basın fotoğrafları belli oldu! İşte o fotoğraflar... - Sayfa 3

AB Çevre ve Doğa Fotoğrafı İkincisi Murat Şengül Sabah

Çoğunluğu Akdeniz, Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 49 ilde çıkan 299 orman yangınında 8 kişi hayatını kaybederken, yüzbinlerce hektar orman ve yerleşim yeri küle döndü ve binlerce hayvan can verdi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangını Türkiye tarihinin en büyük orman yangını oldu.

2022 yılının ödül alan basın fotoğrafları belli oldu! İşte o fotoğraflar... - Sayfa 4

AB Çevre ve Doğa Fotoğrafı Üçüncüsü Yasin Akgül AFP

Marmara Denizi’ni etkisi alan müsilaj darıca sahilinde yoğunlaştı. Deniz bisikleti ile denize açılanlar müsilaja yakından tanık oldu.