Anasayfa /  Foto Galeri

2022 yılı dünyanın en sıcak yılı olacak!

İngiltere’de yapılan araştırmada, 2022 yılının tüm zamanların en sıcak yıllarından biri olacağı belirtildi. Ulusal hava durumu servisi Met Office tarafından yapılan açıklamada, sıcaklıkların önümüzdeki yıl ortalamanın 1,09 santigrat derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği vurgulandı.

2022 yılı  dünyanın en sıcak yılı olacak! - Sayfa 1

İngiltere'nin ulusal hava durumu servisi Met Office tarafından yapılan araştırmada, gelecek yıl sıcaklıkların endüstri öncesi ortalamalarının 1,09 santigrat derece üzerinde olacağı belirtildi.

2022 yılı  dünyanın en sıcak yılı olacak! - Sayfa 2

Met Office'in uzun vadeli tahmin başkanı Adam Scaife, tahmin sonuçlarının sera gazlarının dünyayı artan bir oranda ısıttığını gösterdiğini vurgulandı.

Tahmin, küresel iklimin “temel itici güçlerine” dayalı olarak hesaplanıyor, ancak iklimi soğutan büyük volkanik patlamalar gibi beklenmeyen olayları içermiyor.

2022 yılı  dünyanın en sıcak yılı olacak! - Sayfa 3

Ocak-Eylül 2021 verileri, Met Office'in yıl için 2021 tahmininin gerçek küresel ortalama sıcaklıktan yaklaşık 0,03 derece düştüğünü gösterdi.

Ulusal hava durumu servisi, ortalama küresel sıcaklığın 2000-2020 yılları arasında 0,7 derece arttığını bildirdi.

2022 yılı  dünyanın en sıcak yılı olacak! - Sayfa 4

'KÜRESEL MAHSUL VERİMİ YÜZDE 30 AZALACAK'

Bloomberg ise, bu değişikliğin küresel mahsul veriminin yaklaşık yüzde 30 düşmesine ve gıda talebinin hızla artmasına neden olabileceğinin altını çizdi.

İngiliz kalp ve akciğer nakli cerrahı Bill Frist, daha aşırı ve değişken sıcaklıkların insan sağlığını da doğrudan etkilediğini, felç ve miyokard enfarktüsünden ölüm oranını artırdığını söyledi.