Anasayfa /  Foto Galeri

2022 yılı Doğal gaz desteği yardımı ödeme tarihleri belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaların ardından doğal gaz yardımı ile ilgili müjdeyi vermişti. Doğal gaz destek ödemeleri ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Ödemenin detayları netleşti. Bu kış ilk kez ihtiyaç sahibi vatandaşlara doğal gaz fatura desteği sağlanacak. Kömür desteği olarak yapılan yakacak yardımının kapsamı genişletilerek doğal gaz ödemeleri için de nakit destek verilecek.

2022 yılı Doğal gaz desteği yardımı ödeme tarihleri belli oldu - Sayfa 1

Doğal gaz desteği ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. "Fatura desteklerine başvurular ne zaman başlayacak?" diye merak edenler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık net tarihleri açıkladı.

2022 yılı Doğal gaz desteği yardımı ödeme tarihleri belli oldu - Sayfa 2

Ankara’da gazetecilerle kahvaltıda buluşan Bakan Yanık en çok merak edilen konulardan olan doğal gaz desteği ile ilgili bilgi verdi. Yanık, "Doğalgaz yardımı için başvurular şubat ayında, ödemeler mart ayında yapılacak." diye konuştu.

2022 yılı Doğal gaz desteği yardımı ödeme tarihleri belli oldu - Sayfa 3

DOĞALGAZ DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Geçtiğimiz hafta konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz desteğiyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

''Enerji Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında çalışma yapıldı. Bazı bölgelerde sadece kömürle ısınma değil doğalgaz altyapısı da söz konusu. İhtiyaç sahibi ailelerin bu ihtiyacının giderilmesinde hem çevreye katkısı hem de daha kolay ve erişilebilir bir ısınma aracı olması açısından kömür için verdiğimiz sosyal yardımı doğalgaz için de vereceğiz."

2022 yılı Doğal gaz desteği yardımı ödeme tarihleri belli oldu - Sayfa 4

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kömür yardımı kadar doğal gaz desteği de sağlanacağını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi bir vatandaşın evinde doğal gaz kullanması durumunda kota miktar olarak doğal gaz ücretinde yardımcı olunacağını vurgulayarak, bakanlık olarak yapılacak doğal gaz yardımının detaylarını anlattı.