Anasayfa /  Ekonomi

2022 Yaş Çay alım fiyatları belli oldu! Erdoğan müjdeyi Rize'den verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Rize-Artvin Havalimanı açıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada çay üreticilerinin merakla beklediği haberi verdi. 2022 YAŞ ÇAY ALIM FİYATINI AÇIKLADI.

Abone ol
Abone ol 14 Mayıs 2022 16:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışında konuştu.

Erdoğan yaş çay alımlarıyla ilgil bekelen açıklamayı yaptı:

2022 YAŞ ÇAY ALIM FİYATINI AÇIKLADI

Üretim ve istihdam tarafında işler istediğimiz gibi gidiyor. Hayat pahalılığı ile mücadeleyi enflasyonu dizginleyerek sürdürüyoruz. Bugün buradan 2022 yılı yaş çay alım fiyatlarının müjdesini de paylaşmak istiyorum. Yaş çay alım fiyatı kilogramda 3.87 liraydı, bu yıl yaş çay alımlarında taban fiyatı yüzde 73 artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan desteklemeyi de yüzde 130 artışla 30 kuruşa çıkartıyoruz. 

Bir müjde de İkizdere ve Çamlıhemşinli üreticilere. Günde 100'er ton kapasiteye sahip, 5 bin üzerinde üreticiye hizmet verecek fabrikaların inşaatları şu anda projeleri ile birlikte başladı. Bu fabrikalarımız inşallah, önümüzdeki kampanya döneminde çay alımına ve üretimine başlayacak. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile diğer kurumlarımıza Arhavi OSB'nin kamulaştırılması çalışmasının süratle tamamlanması talimatını verdim. 

Yorumlar