Anasayfa /  Eğitim

2022 MEB Uzman öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı mı?

Geçtiğimiz haflarda gerçekleşen ve bir çok öğretmenin katıldığı, uzman öğretmenlik sınavı olarak da bilinen Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçları açıklandı. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 24 Kasım 2022 21:50

Geçtiğimiz haflarda gerçekleşen ve bir çok öğretmenin katıldığı, uzman öğretmenlik sınavı olarak da bilinen Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçları açıklandı. İşte detaylar...

Uzman öğretmenlik sınav sonuçları belli oldu. Türkiye genelinde 81 ilde 1489 okulda 28 bin 650 salonda yapılan sınavın sonuçları, MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından paylaşıldı.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

2022 Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınav Sonucunu, Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı.

Sınav sonucuna göre uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara, sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ay başından itibaren unvanları için öngörülen eğitim öğretim tazminatı ödemesi yapılacak ve her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek.

BAŞARI NOTU KAÇ?

Adaylar, sınav sonuçlarına meb.gov.tr sitesi üzerinden veya odsgm.meb.gov.tr adresinden erişebilecek. Sınavlarda 70 puan ve üstü alıp başarılı olan öğretmenlerin sertifikaları 4 Ocak tarihinde verilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SONUÇLARI DUYURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Beştepe'de öğretmenlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada uzman ve başöğretmen unvanını kazanan öğretmen yüzdesini açıkladı.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Uzman öğretmenlik sınavında 422 bin 368 öğretmenimiz başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkını kazandı. Başöğretmenlik sınavında 66 bin 422 öğretmenimiz başarılı oldu. Muaf tutulanlarla 66 bin 679 uzman öğretmenimiz başöğretmen olma hakkını kazandı.''

SINAVA 595 BİN 598 KİŞİ BAŞVURMUŞTU

Milli Eğitim Bakanlığınca, 3 Şubat 2022 tarihli 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'na göre hazırlanan "Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği"ne göre öğretmenlik, adaylık döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrıldı.

Öğretmenlik kariyer basamakları eğitimleri için 614 bin 390 öğretmen başvuru yaptı. Bu öğretmenlerin yüzde 99'u yani 606 bin 185'i eğitimlerini bitirdi.

Sınava toplam 595 bin 598 kişi başvurdu.

Ülkemizde halen 75 bin 506 uzman öğretmen, 89 başöğretmen bulunuyor.

Yorumlar