Anasayfa /  Eğitim

2022 LGS tercihleri nasıl yapılır? Yerel yerleştirme nasıl yapılacak?

LGS tercih rehberi ve tarihleri ​​büyük ilgi görüyor. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından 5 Haziran'da yapılan sınava giren öğrenciler için tercih heyecanı başladı. Peki LGS tercihleri ​​nerede yapılacak?

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 04 Temmuz 2022 12:59

2022 LGS tercihleri nasıl yapılır?
Açıklamaya göre lise tercihleri ​​4 Temmuz'da başlayacak. LGS tercihlerinde adaylar sınavla öğrenci kabul eden okullar listesinden en fazla 10 okul seçebilecekler. Puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda merkezi sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına yerleştirme yapılacaktır. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr ​​adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilir. Yapılan seçimlerin ilgili ortaokul müdürlükleri tarafından onaylanması gerekmektedir.


Yerel yerleştirme nasıl yapılacak?
İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara, okulların türüne, kontenjanına ve konumuna göre yerel yerleştirme işlemleri, ilgililerin ikametgah adresleri kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. öğrencilerin okul başarı puanının üstünlüğü ve mazeretsiz gün sayısının azlığı.

Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılacak.
 
LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
Ortaöğretim Kurumları Tercih ve Yerleştirme Takvimine göre, özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri, yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların işlemleri ve kayıtları bugünden itibaren 20 Temmuz'a kadar tamamlanacak.

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 25 Temmuz 2022 tarihinde "www.meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

Yorumlar