Anasayfa /  Foto Galeri

2021’in En İyi 10 Filmi Belli Oldu! İşte yılın en iyi filmleri

İngiltere merkezli Independent'ın baş film eleştirmeni Clarisse Loughrey, 2021'in en iyi 10 filmini seçti. İşte yılın en iyi filmleri...

2021’in En İyi 10 Filmi Belli Oldu! İşte yılın en iyi filmleri - Sayfa 1

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle sinemalar ve film endüstrisi en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Bu yıl yaz aylarının yaklaşması ile sinemalar yeniden açılmıştı. Ancak dünya genelinde yapılan araştırmalar, insanların sinemaya dönmeye henüz çok hazır olmadığını gösteriyor.

2021’in En İyi 10 Filmi Belli Oldu! İşte yılın en iyi filmleri - Sayfa 2

Milyon dolarlık filmler, gişede beklenildiği başarıyı yakalayamazken, dijital platformlar daha çok tercih edilen film izleme alanları olarak dikkat çekiyor.

2021’in En İyi 10 Filmi Belli Oldu! İşte yılın en iyi filmleri - Sayfa 3

10- Zola
Geçimini striptiz yaparak sürdüren, 2015 yılında Florida'ya uzanan yolculuğunu Twitter'da anlatan A'ziah “Zola” King‘in ilginç hikâyesini mercek altına alan film, David Kushner‘ın King'in yaşadıklarını anlattığı Zola Tells All: The Real Story Behind the Greatest Stripper Saga Ever Tweeted isimli makalesinden sinemaya uyarlandı.

2021’in En İyi 10 Filmi Belli Oldu! İşte yılın en iyi filmleri - Sayfa 4

9- Yetenekli Genç Kadın (Promising Young Woman)
Türkçe'ye “Yetenekli Genç Kadın” olarak çevrilen, senarist ve yönetmen koltuğunda Emerald Fenell'in oturduğu Promising Young Women, ataerkil bir toplumda kadına odaklanan bir yapım olarak öne çıkıyor.