Anasayfa /  Foto Galeri

2021 emekli ikramiyesi zammı bugün açıklanıyor! Emekli bayram ikramiyesine zam ne kadar olacak?

Emekli ikramiyeleri için son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Mayıs ayının başında hesaplara yatırılacağı duyurulan emekli bayram ikramiyeleri için bugün büyük gün. Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılacak konular arasında olan emekli ikramiyesi 2021 ne kadar olacak? İşte emeklileri heyecanlandıran detaylar...

2021 emekli ikramiyesi zammı bugün açıklanıyor! Emekli bayram ikramiyesine zam ne kadar olacak? - Sayfa 1

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK? (2021)
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı:"Yaklaşık 3 yıl önce emeklilere bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü verdiklerini ve bu uygulamayı hemen başlattıklarını hatırlatan Erdoğan, enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru gerçekleştireceklerini anlattı.

2021 emekli ikramiyesi zammı bugün açıklanıyor! Emekli bayram ikramiyesine zam ne kadar olacak? - Sayfa 2

EMEKLİ İKRAMİYESİNE ZAM GELDİ Mİ?
Emekli ikramiyeleri 2017 yılından bu yana yılda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 1000'er lira olarak yatıyor, yılda toplam 2000 lira emekli ikramiyesi alınıyordu. 2021 Yılının emekli ikramiyesi tutarına yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamayı yaptı:"Ayrıca salgın döneminde alınan tedbirler kapsamında en düşük emekli maaşını 1500 liraya çıkartarak hiçbir vatandaşın mağdur duruma düşmemesini sağladıklarını ifade eden Erdoğan, göreve geldiklerinde emekli maaşlarının 66 liradan başladığını hatırlatarak, emeklilerin bugün tarihlerinin en iyi gelir seviyesine sahip olduğunu, bunu da yeterli görmediklerini, ülkenin imkanlarının genişlemesine paralel olarak emeklilerin şartlarını daha da iyileştirmeye hazırlandıklarını söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tabloya ihracatta her ay tazeledikleri rekorları, dünyada herkes küçülürken Türkiye'nin büyüyen nadir ülkelerden biri olduğu gerçeğini, üretim tarafındaki sevindirici gelişmeleri ve daha pek çok olumlu haberin eklenebileceğini dile getirdi."Bugün yapılacak Kabine Toplantısı'nda 2021 emekli bayram ikramiyesinin tutarı da netleşecek.

2021 emekli ikramiyesi zammı bugün açıklanıyor! Emekli bayram ikramiyesine zam ne kadar olacak? - Sayfa 3

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM?
4A (SGK) emeklisi olacaklar “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgu yapabiliyor.