Anasayfa /  Foto Galeri

2020'li yıllar doğaya dönüş dönemi olacak

Dünya, 2020’li yıllara iklim krizi kabusuyla başladı. Doğa dostu yaşamın değerini artıran kriz, yaşam şekillerini kökünden değiştiriyor. Hayatının merkezinde teknoloji olan modern dünya insanı, dünyanın hızına yetişmeye çalışırken yaşadığı baskıdan kurtulmak istiyor. Bunun için 2020’ler doğaya dönüş dönemi olacak.

2020'li yıllar doğaya dönüş dönemi olacak - Sayfa 1

Amazon çayı


Peru ve Brezilya’daki Amazonlarda yetişen Ayahuasca bitkisinden yapılan çayın, ruhsal olarak iyileştirici olduğuna inanılıyordu. Depresif ve travmatik zamanlardan geçen dünyanın yükselen içeceği, Ayahuasca çayı oldu.

2020'li yıllar doğaya dönüş dönemi olacak - Sayfa 2

Yeşil banyosu


İnsanın kendini doğaya bırakması anlamına gelen Japon geleneği ‘orman banyosu’ (shinrin-yoku), betonlaşan kentlerde yaşayanlar için adeta lüks oldu. Doğada zaman geçirmenin kanser hücrelerini öldürmede, bağışıklığı güçlendirmede etkili olduğu biliniyor.

2020'li yıllar doğaya dönüş dönemi olacak - Sayfa 3

Türk hamamı gibisi yok!


Hava kirliliği arttıkça temizlik hiç olmadığı kadar önem kazandı. Hijyen kültürünün en eski geleneklerinden ‘Türk hamamı’ dünyanın gözdesi oldu. Türk hamamı, ölü deriden arındıran ‘kese’ uygulaması nedeniyle hem fiziksel hem de zihinsel rahatlama yöntemi olarak tercih ediliyor.

2020'li yıllar doğaya dönüş dönemi olacak - Sayfa 4

İzolasyon tankı


Işıksız bir ortamda, insan vücudu ısısında ve tuzlu suyla dolu, ses geçirmeyen bir tankın içinde sırt üstü yatarak dünyadan uzaklaştıran ‘izolasyon tankları’ ABD’de yaygınlaştı. Amacı, duyu organlarını devre dışı bırakarak zihni ve bedeni gevşetmek olan tank terapisinin saati 50-100 dolar.