Anasayfa /  Eğitim

2020 ALES başvuru ücreti ne kadar?

ALES başvuruları devam ediyor. 1 Ekim itibariyle başlayan 2020 ALES/2 başvuruları için son gün ne zaman? Aralık ayında yapılacak ALES için adaylar başvuru işlemlerini yapıyor. İşte ALES başvurusu ve sınav ile ilgili merak edilenler...

Abone ol
Abone ol 07 Ekim 2020 14:39

ÖSYM tarafından düzenlenecek olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için geri sayım başladı. ALES başvuruları 1 Ekim 2020 itibariyle yapılıyor. Başvurular 12 Ekim 23.59'a kadar devam edecek. ALES başvuruları ÖSYM AİS aracılığıyla yapılacak.

ALE BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ALES başvuru ücreti 130 TL. ALES ödemelerini Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) yapabilirsiniz. 

ALES BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

ALES/2 NE ZAMAN YAPILACAK?

12 Ekim'de sona erecek olan ALES başvurularının ardından sınav heyecanı yaşanacak. ALES 6 Aralık 2020 tarihinde yapılacak. Sınav 10.15'te başlayacak.

ALES sonuçları ise 7 Ocak 2021 tarihinde ÖSYM sonuç sayfasında erişime açılacak.

Yorumlar