Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

2019 Yılı 1000 ASDEP Personeli Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Aile Bakanlığı 2019 Yılı için ASDEP alımları başvuruları sona erdi. Binlerce adayın başvuru yaptığı ilan için şimdi büyük heyecanla sonuçlar bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2019 21:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçtiğimiz ay yayımlanmış olan ilana göre 6 farklı alada Aile Sosyal Destek Personeli ( ASDEP ) alımı yapılacak. Adaylar başvurularını 27 Kasım 2019 tarihi ile 06 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdiler. Şimdi ise başvuru yapmış olan binlerce aday büyük merakla sonuçların açıklanmasını beklemektedirler.

KİMLERİN BAŞVURULARI GEÇERSİZ SAYILACAK?

Aile Sosyal Destek Personeli ( ASDEP ) alımı ilanına başvuru yapmış olan adayların tek merak ettiği konu başvurularım geçerli olacak mı? Sonuçlarda adım geçecek mi? oldu. Başvuru yapmış olan binlerce adayın merak ettiği bu konuyu İşin Olsa Ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

Öncelike yayımlanmış olan ilanda da belirtildiği gibi sadece başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuruları geçeli olacaktır. Bu yönde adaylardan;

657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler, Alım yapılacak olan 6 alanda ( Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ) lisans mezunu olan, 65 yaşını doldurmamış olan, ve emekliliğe hak kazanmayan adayların başvuruları geçerli alcaktır.

Ayrıca adyalardan KPSS şartı aranıyordu ve başvurular KPSSP3 puan türüne göre yapıldı. KPSS Baraj puanı belirtmeyen Aile Bakanlığı değerlendirmeleride KPSS Puanı ile yapacak.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:

Sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuru yapan adayların, KPSS (B) grubu puan üstünlüğü esas alınarak sıralanması sonucunda, alınacak personel sayısının 4 katı kadar aday sınava katılmaya hak kazanacaktır. Sıralama sonucunda son sıradaki aday ile aynı KPSS puanına sahip olan adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile sınav tarihi ve yeri, Bakanlık web sayfasında (www.ailevecalisma.gov.tr ve/veya https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) ayrıca ilan edilecektir. Bu yönde herhangi bir tarih vermeyen AÇSHB önümüzdeki günlerde sonuçların açıklayacağını belirtmek isteriz.

SONUÇLAR BİR HAFTA SONRA AÇIKLANABİLİR?

Aile Bakanlığının ASDEP alımları dışında Merkezi Yerleştirme ile 2313 sözleşmeli personel alımı ilanı tercihleri 21 kasım 2019 tarihi ile 27 Kasım 2019 tarihleri arasında tercih yapılmıştı ve sonuçlar tercihlerin bitmesi ile birlikte bir hafta içerisinde açıklandı. ASDEP alımlarıda önümüzdeki hafta veya 16 Aralık 2019 tarihnden sonra açıklanması bekleniyor.

Yorumlar