Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

2018 Önlisans KPSS Puanlarıyla Başvurabilen Memurluk Kadroları

Milyonlarca kişinin katılımıyla yapılan KPSS Önlisans sonuçları ÖSYM tarafından yapılan açıklamayla kamuoyuna duyuruldu. 

Abone ol
Abone ol 28 Kasım 2018 17:49

Milyonlarca aday KPSS Önlisans sonuçlarına ulaştı ve heyecanlı bekleyiş sona erdi. KPSS 2018 Önlisans sonuçlarının açıklanmasıyla beraber adaylar puanlarıyla başvuru yapabilecekleri memurluk kadrolarını merak etmeye başladılar. 

Memurluk hayali kuran ve KPSS katılan adaylar, aldıkları Önlisans puanlarıyla hangi kadrolara başvuru yapabilirler, ilanlar nerede ve nasıl yayımlanıyor, başvuru şekilleri ve diğer detaylar konusunda bilinmesi gereken bazı noktalar.

Önlisans KPSS puanıyla memur alımları

Kamuya ve bağlı kuruluşlarına hemen hemen tüm eğitim düzeylerinden açıktan alım yoluyla çok sayıda memur alımları yapılmaktadır. Bu alımların bazılarında baraj puanları 55, bazıları ise 70 olarak aktarılmaktadır. 

Adaylar Önlisans KPSS puanlarının 55 ya da 70 olmasıyla birlikte, çok sayıda ilana başvuru yapma hakkına sahip olurlar. İlgili puan barajları zaten yayımlanan ilanların içerisinde yer alan kılavuzlarda açık şekilde belirtilir. 

Kamuya 55 baraj puanıyla belediyelere, zabıta kadrolarına ve daha çok sayıda memurluk kadrosuna alımlar yapılabilmektedir. Bu alımlar açıktan alım yöntemiyle kamuoyuna duyurulur ve genel KPSS merkezi atama tercih sürecinin dışındadır. 

Kurumlar kendi sınavlarını yapabilir, kendi mülakatlarını gerçekleştirebilirler. Bu alımları takip ederek düşük KPSS puanlarıyla başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.


Yorumlar
Çok Okunanlar