Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

2018 KPSS Soru ve Cevapları Yayınlandı mı?

Kamu kurum ve kuruluşlarına memur olarak atanarak görev yapmak isteyen iki senelik üniversite mezunlarını yakından ilgilendiren KPSS Ön Lisans Sınavı 4 Kasım'da tamamlandı. 

Abone ol
Abone ol 04 Kasım 2018 16:52

KPSS Ön Lisans Sınav soru ve cevapları bugün yayımlanır mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

15 dakika kuralının uygulandığı 2018 KPSS Ön Lisans sınavı saat 10.15'te başladı. Genel yetenekten 60, genel kültürden 60 olmak üzere 120 sorudan oluşan sınav, 130 dakika sürdü. 

ÖSYM'nin bu seneki takvimine göre,  KPSS Ön Lisans Sınavı'nın neticeleri 29 Kasım 2018 tarihinde "aday işlemleri sayfası" üzerinden açıklanacak. 

Sonuç tarihi öncesinde KPSS puan hesaplaması yapmak isteyen adaylar, soru ve cevapların yayımlanmasını bekliyor. Peki, KPSS Ön Lisans soru ve cevapları ne zaman yayımlanır?

KPSS sınav soru ve cevapları 10 gün içerisinden ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden yayımlanması bekleniyor.

2018-KPSS Ön Lisans, ön lisans programlarından (iki senelik meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki sene) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir.

DHBT NE ZAMAN?

ÖSYM, her sene ilk ayların tüm bu sene takvimini açıklıyor. 2018 takvimine göre, bu seneki son KPSS sınavı din hizmetleri sınıfında görev alacak memur adaylarını yakından ilgilendiriyor. 

9-17 Ekim tarihleri arasında başvuruları tamamlanan DHBT 12 Aralık'ta yapılacak.


Yorumlar