Anasayfa /  Eğitim

2018 AGD Siyer-i Nebi sınav sonuçları açıklandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından 15 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen Siyer-i Nebi sınav sonuçları, adayların erişimine açıldı.

Abone ol
Abone ol 31 Aralık 2018 19:20

Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) bu yıl 6'ncısını düzenlediği liselerarası Siyer-i Nebi sınavında sonuçlar açıklandı. "Liseli Gençler Efendimiz'in (S.A.V) İzinde" sloganıyla düzenlenen sınava ilişkin sonuç bilgisine buradan erişim sağlayabilirsiniz.

Başvuruların 30 Ekim'de başlayıp 28 Kasım'da son bulduğu sınav başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin 81 ili ve ilçelerinde saat 11.00'de yapıldı. Yapılan sınavın soru ve cevapları 15 Aralık tarihinde yayınlanmıştı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatının, ahlâkının ve ilminin öğrenciler tarafından öğrenilmesi amacıyla düzenlenen sınava yüzbinlerce öğrenci katılım sağladı.

2018 SİYER-İ NEBİ SINAVI ÖDÜLLERİ

Kesin sonuçların 31 Aralık saat 19.00'da erişime açılmasından itibaren dereceye giren adaylar da ödüllendirilecek. Sınavda dereceye giren öğrencilerin isimleri AGD'nin bu gece Türkiye genelinde düzenleyeceği Mekke'nin Fethi programlarında da duyurulacak. Buna göre Türkiye geneli için ödüller şöyle:




Birinci olan adaya 8 bin Türk lirası ve kitap seti


İkinci olan adaya 6 bin Türk lirası ve kitap seti


Üçüncü olan adaya 4 bin Türk lirası ve kitap seti




AGD Genel Merkezinden edinilen bilgiye göre, Türkiye genelinde ilk üçe giren öğrencilerin ödülleri genel merkez tarafından 5 Ocak'ta Şube Başkanları Toplantısında verileceği belirtildi. Öte yandan il ve ilçe derecesi yapanlara da AGD il ve ilçe şubelerinin belirlediği ödüller verilecek. AGD, Lise düzeyi Siyer-i Nebi sınavına katılan öğrencilerin yarışma hakkındaki düşüncelerini almak için ise 5 sorudan oluşan kısa bir anket yayınladı. Anket formuna bu linktenulaşılabiliyor.



Sonuçlara erişim sağlamak için tıklayınız


Etiketler AGD Siyer-i Nebi
Yorumlar