Anasayfa /  Foto Galeri

20 yaş altı ve 65 yaş üstü için toplu taşıma yasağı! İşte toplu taşıma yasağının ayrıntıları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde artan vaka sayıları nedeniyle alınan yeni tedbirleri açıkladı. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı saatleri değişmezken, toplu taşıma yasağı getirildi. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların otobüse, minibüse, metrobüse, metroya binmesi yasak mı? 20 yaş altı ve 65 yaş otobüs yolculuğu yapabilir mi, toplu taşıma yasağı ne zaman, saat kaçta? işte detaylar...

20 yaş altı ve 65 yaş üstü için toplu taşıma yasağı! İşte toplu taşıma yasağının ayrıntıları... - Sayfa 1

Koronavirüs (covid-10) salgınında yaşanan vaka artışı yeni tedbirleri de beraberinde getirdi. Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika açıklamalarında bulundu. Yeni yasaklar arasında 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için toplu taşıma yasağı da yer aldı. İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile alınan bu tedbir ayrıntılı şekilde açıklanırken, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü toplu taşıma yasağı ne zaman başlıyor sorusunun cevabı merak konusu oldu. Peki, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı otobüse binebilir mi, otobüs yolculuğu yapabilir mi?

20 yaş altı ve 65 yaş üstü için toplu taşıma yasağı! İşte toplu taşıma yasağının ayrıntıları... - Sayfa 2

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ TOPLU TAŞIMA YASAĞI GETİRİLDİ

Koronavirüs salgınına karşı alınan yeni tedbirler arasında 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için toplu taşıma yasağı da yer aldı. Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sonrası toplu taşıma yasağı ayrıntıları belli oldu.

20 yaş altı ve 65 yaş üstü için toplu taşıma yasağı! İşte toplu taşıma yasağının ayrıntıları... - Sayfa 3

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ NELER? 

Koronavirüste 3. zirve yaşanırken vaka oranları git gide artıyor. Bu kapsamda yayımlanan genelgede de yeniden 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne kısıtlama getirildi. 20 yaş altı (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) gün içerisinde 13:00 ile 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır.

20 yaş altı ve 65 yaş üstü için toplu taşıma yasağı! İşte toplu taşıma yasağının ayrıntıları... - Sayfa 4

Ancak 20 yaş ve altını ilgilendiren kısıtlamaların da belli istisnaları mevcut. Bazı üniversitelerde teknik eğitim veren mühendislik fakültesi/tıp fakültesi gibi bölümlerde yüz yüze eğitim devam ettiklerinden ötürü, bu yaş grubundaki öğrencilere durumlarını belgelemeleri amacıyla üniversite yönetimince ders programını gösterir şekilde özel bir belge verilecek. Bu belgenin gerektiğinde ibrazı ile 20 yaşın altındaki öğrenciler bu yaş grubu için getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaktır.