Anasayfa /  Güncel

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar kaç gün sürecek?

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar kaç gün sürecek? SON DAKİKA HABER | Türkiye'de Sokağa çıkma yasağı kapsamı genişledi! 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı son dakika bilgileri haberimizde. Sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika haberi... Corona virüsü kaynaklı KOVİD-19 hastalığının yayılımını azaltmak için Türkiye eğitimden sosyal alanlara kadar birçok kritik tedbir aldı. Son olarak 65 yaş üzeri sokağa çıkma yasağı kararı getirilmişti.

Abone ol
Abone ol 04 Nisan 2020 11:00

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika haberi... Corona virüsü kaynaklı KOVİD-19 hastalığının yayılımını azaltmak için Türkiye eğitimden sosyal alanlara kadar birçok kritik tedbir aldı. Son olarak 65 yaş üzeri sokağa çıkma yasağı kararı getirilmişti. Bu açıklama sonrasında Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından sokağa çıkma yasağı için yeni bir öneri verilip verilmediği birçok insan tarafından merakla araştırılıyor.

 

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca katılımı ile iki kritik toplantı gerçekleştirildi. Bilim Kurulu tarafından yeni önlem tavsiyeleri verildi Bakan Koca tarafından duyuruldu. 18 yaş altı ve 60 yaş üstü sokağa çıkma yasağı olup olmayacağın, bugün uzmanlar tarafından tartışılan konuların başında geliyordu. Başkan Erdoğan, yeni sokağa çıkma kararı kapsamını canlı yayında duyurdu. İşte corona virüsü nedeniyle 20 yaş altı ya da 60 yaş üstü sokağa çıkma yasağı soruları ile ilgili ayrıntılar...

 

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika haberi... Corona virüsü kaynaklı KOVİD-19 hastalığının yayılımını azaltmak için Türkiye eğitimden sosyal alanlara kadar birçok kritik tedbir aldı. Son olarak 65 yaş üzeri sokağa çıkma yasağı kararı getirilmişti. Bu açıklama sonrasında Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından sokağa çıkma yasağı için yeni bir öneri verilip verilmediği birçok insan tarafından merakla araştırılıyor. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca katılımı ile iki kritik toplantı gerçekleştirildi. Bilim Kurulu tarafından yeni önlem tavsiyeleri verildi Bakan Koca tarafından duyuruldu. 18 yaş altı ve 60 yaş üstü sokağa çıkma yasağı olup olmayacağın, bugün uzmanlar tarafından tartışılan konuların başında geliyordu. Başkan Erdoğan, yeni sokağa çıkma kararı kapsamını canlı yayında duyurdu. İşte corona virüsü nedeniyle 20 yaş altı ya da 60 yaş üstü sokağa çıkma yasağı soruları ile ilgili ayrıntılar...

 

* İstanbul'da denetimlerle özel araçlar dışında vatandaşların keyfi dolaşacağı alan kalmadı.

* İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarında seferleri yeterli sayıda tutmaması izolasyonda büyük sıkıntı yaratıyor. Sefer sayıları arttırılacak.

* İstanbul'a giriş çıkışların kısıtlanmasının olumlu sonuçları gelmeye başladı. Bir kaç gün içindeki sonuçlara bakıldıktan sonra gerekirse özel araçlar ile şehir dışına çıkışlar ve girişler tümden yasaklanabilecek. Sadece, Çerkezköy, Gebze gibi yerlerde çalışmaya gidenler için özel izin belgesi verilecek.

* İstanbul'da yayılmanın önlenmesi için 65 yaş ve üstü olan sokağa çıkma yasağı yaşının 60 çekilmesi planlanıyor. Virüs kaptığı halde hastalık belirtileri göstermeyen 18 yaş ve altı grup için de sokağa çıkma yasağı getirilmesi planlanıyor. Bu uygulamanın Türkiye geneline yayılması üzerinde de duruluyor.

* Şu anda İstanbul'un yüzde 85'i seyahat yapamıyor. Seyahat izni için 100 binin üzerinde başvuru geldi. Ölüm ve hastalık dışında kimseye izin verilmediği belirtildi.

* Virüsün yayılmasını önlemek için muhtarlar da devreye sokuldu. Muhtarlara "Mahalle ya da köye şehir dışından gelenleri bildirin" denildi. Bu kişiler karantinaya alınacak.

 

Yorumlar