Anasayfa /  Foto Galeri

20 binde bir yaşanıyor! Muammer bebeğin kalbi dahil tüm organları ters

Antalya'da yaşayan bir çiftin üçüncü çocuğu minik Muammer, tüm iç organları ters olarak dünyaya geldi. Sağında olması gereken tüm organların solunda olan Muammer'in doktoru, durumun bir tehlike yaratmadığını, yalnızca anne-babanın doktora gittiğinde bu durumu mutlaka belirtmesi gerektiğini söyledi.

20 binde bir yaşanıyor! Muammer bebeğin kalbi dahil tüm organları ters - Sayfa 1

Döşemealtı ilçesinde yaşayan Sadık Süleyman Arslan ve Gülay Arslan çiftinin üçüncü çocuğu Muammer Fatih, tüm iç organları ters dünyaya geldi. 

20 binde bir yaşanıyor! Muammer bebeğin kalbi dahil tüm organları ters - Sayfa 2

15 gün önce özel bir hastanede dünyaya gözlerini açan bebeğin ilk muayenesinde, kalbinin sağ tarafta olduğu tespit edildi. 

20 binde bir yaşanıyor! Muammer bebeğin kalbi dahil tüm organları ters - Sayfa 3

Arslan bebeğin, röntgen ve tomografisi çekildiğinde, kalbinin yanı sıra iç organlarının tamamının ters yerde olduğu belirlendi. Bununla birlikte zatürre teşhisi konulan minik bebek, hastanenin yeni doğan yoğun bakımında gözlem altına alındı.

20 binde bir yaşanıyor! Muammer bebeğin kalbi dahil tüm organları ters - Sayfa 4

20 BİNDE BİR GÖRÜLEBİLİR
Bebeğin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu anlatan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Yasemin Eroğlu, tedavisi hakkında bilgi verdi. Eroğlu, organlarının ters olmasının bebeğin, çocukluk, gençlik ve yetişkinlik yaşamında olumsuz bir etki yaratmayacağını anlatarak, şöyle konuştu: