Anasayfa /  Foto Galeri

1929'dan günümüze kadar,Oscar törenlerinin ilginç anları

1929 yılından beri yapılan Oscar törenlerinin bu yıl 92'ncisi düzenlenecek. 2020 Oscar Töreni'nde neler yaşanacağı merak konusuyken, geçmiş yıllarda Oscar törenlerine damgasını vuran ve unutulmayan anları bir araya getirdik. İşte, Oscar törenlerinin gelmiş geçmiş en ilginç anları...

1929'dan günümüze kadar,Oscar törenlerinin ilginç anları - Sayfa 1

İLK OSCAR KAZANAN SİYAHİ OYUNCU

1940 yılında Gone With The Wind filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Hattie McDaniel, ilk Oscar kazanan siyahi oyuncu olarak tarihe geçti.

1929'dan günümüze kadar,Oscar törenlerinin ilginç anları - Sayfa 2

EN KISA KONUŞMA

Oscar törenlerinde kazananlar, sahnede uzun ve duygusal bir konuşma yaparlar genelde. Ancak yönetmen Alfred Hitchcock, 1968 yılında Irving G. Thalberg Anı Ödülü'nü almak üzere sahneye çıktığında sadece iki kelime sarf etti: Teşekkür ederim. Bu, en kısa Oscar konuşması olarak hafızalarda yer etti.

1929'dan günümüze kadar,Oscar törenlerinin ilginç anları - Sayfa 3

OSCAR BOYKOTU

Sacheen Littlefeather, The Godfather (Baba) filmindeki performansıyla ödüle layık görülen ve film endüstrisinin Kızılderililere karşı tavrı sebebiyle 1973 yılında düzenlenen 45. Oscar Ödülleri'ni boykot eden Marlon Brando adına konuşma yaptı.

1929'dan günümüze kadar,Oscar törenlerinin ilginç anları - Sayfa 4

SUNUCUYA SÜRPRİZ

1974 yılı Oscar töreninde Oscar sunucusu David Niven, törenin sonlarına doğru sahnede çırılçıplak arkasından koşan eşcinsel hakları savunucusu Robert Opel'den habersiz bir şekilde böyle gülümsedi.