Anasayfa /  Eğitim

19 Mayıs EBA'da canlı ders olacak mı? İşte yanıtı ve 19 Mayıs EBA ders programı!

EBA 19 Mayıs canlı ders var mı? 19 Mayıs ders olacak mı sorularına öğrenciler yanıt arıyor. Milyonlarca öğrenci EBA sistemi üzerinden ders almaya ve eğitimlerini sürdürmeye devam ediyor. Öğrencilerin merak ettiği sorulardan birisi ise 19 Mayıs günü ders olup olmadığı. İşte yanıtı ve 19 Mayıs EBA ders programı!

Abone ol
Abone ol 18 Mayıs 2021 07:16

EBA 19 Mayıs canlı ders var mı? 19 Mayıs ders olacak mı sorularına öğrenciler yanıt arıyor. Milyonlarca öğrenci EBA sistemi üzerinden ders almaya ve eğitimlerini sürdürmeye devam ediyor. Öğrencilerin merak ettiği sorulardan birisi ise 19 Mayıs günü ders olup olmadığı. İşte yanıtı ve 19 Mayıs EBA ders programı!

19 Mayıs canlı ders var mı? EBA 19 Mayıs programı şimdiden araştırılan konulardan birisi oldu. EBA 19 Mayıs ders olacak mı? Öğrenciler uzaktan eğitimlerini EBA sistemi üzerinden sürdürüyor. Resmi tatillerde ise bu eğitim sürecinde değişikliğe gidilebiliyor. Peki 19 Mayıs EBA ders var mı?

 EBA 19 MAYIS DERS VAR MI?

Mevzuata göre; Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı her yıl 19 Mayıs günü, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da karaya çıktığı saat olan 07.00'de başlar ve saat 24.00'te son bulur. Dolayısıyla bu tarih resmi tatildir.

Resmi tatil olan 19 Mayıs'ta eğitim öğretim faaliyetlerine de ara veriliyor. Bu nedenle 19 Mayıs'ta canlı ders yapılmayacak. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ulusal Bayram ve Genel Tarihler Kanunu kapsamında, 1981 yılından bu yana resmi tatil olarak kabul edilmektedir.

 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî bayramıdır.

 

Yorumlar