Anasayfa /  Güncel

18 yaş altı aile ile çıkabilir mi? Aile ile seyahat çocuklara yasak mı

Çocuklar ne zaman sokağa çıkacak sorusu ve 0-18 yaş grubundakilerin ailelerle seyahat izninin olup, olmadığı en merak edilen sorular arasında yer alıyor. 18 yaş altı aile ile çıkabilir mi? Aile ile seyahat çocuklara yasak mı? İşte çocukların ve 0-18 yaş grubunun dışarı çıkma izni olduğu günler ve seyahat edebilme kuralları

Abone ol
Abone ol 09 Haziran 2020 15:50

Kritik başlıkların ele alınacağı kabine, sosyal mesafeye uygun, maskeli ve dezenfektan önlemleriyle iki buçuk ay aradan sonra yüz yüze toplanacak.1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci kapsamında 65 yaş üstü yaşlılarla, 18 yaş altı gençlerin ve çocukların gözü de kabinenin alacağı kararlarda olacak, toplantıdan bu kesimlerin izinlerinin esnetilmesine yönelik yeni kararlar çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, koronavirüsle mücadele çalışmaları hakkında brifing verecek. Kabinede, 1 Haziran’da başlatılan ve 9 günü geride bırakan normalleşme dönemi bilançosu da değerlendirilecek.

 İKİ GÜN YÜRÜME MESAFELİ İZİN
Çocuk ve gençler, otel alanının içindeki tüm faaliyetlerden yararlanabilecek, denize girebilecek. Otel alanı dışındaki bölgeler ise yasak kapsamında olacak. Çarşamba-cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında otel alanının dışına çıkabilecek, yürüme mesafeli bulunduğu şehirde gezebilecekler. Aynı kurallar ailesiyle birlikte yazlığa veya başka illere giden çocuk ve gençler için de geçerli olacak.

Söz konusu sınırlamalara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek.

Aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

Peki, 18 yaş altı aile ile çıkabilir mi? Aile ile seyahat çocuklara yasak mı? İşte çocukları ile seyahat etmek isteyen ailelerin merak ettiği sorunun cevabı

0-18 YAŞ GRUBU AİLE İLE SEYAHAT EDEBİLECEK

Şehirler arası seyahat yasağı 81 ilde 1 Haziran itibariyle kaldırıldı. Karar ardından sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek olan çocukların durumu merak konusu oldu.

Yeni normalleşme adımları kapsamında, 0-18 yaş aralığındakiler aileleriyle şehir içi -şehirler arası yolculuk yapabilecek, tatile veya yazlığa gidebilecekler. Ailesiyle birlikte tatile gidenler için otel alanı ev sayılacak.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar