Anasayfa /  Foto Galeri

14 Şubat Sevgililer Günü için film önerileri!

Bu Sevgililer Günü’nü evde geçirmek isteyenler için film tavsiyelerinin olduğu listemizi hazırladık. Havaların soğuk olduğu şu günlerde sevgilinizle evde kalarak romantik bir film eşliğinde duygusal anlar geçirmek için sıcacık filmleri sizler için derledik. İşte 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgilinizle beraber izleyebileceğiniz 15 romantik film!

14 Şubat Sevgililer Günü için film önerileri! - Sayfa 1

Annie Hall (1977)

Woody Allen’ı sevip sevmemek size kalmış. Ancak Annie Hall’un hem sinema tarihinin hem de Woody Allen filmografisinin en unutulmaz ve takdire şayan filmlerinden biri olması, su götürmez bir gerçek. 

14 Şubat Sevgililer Günü için film önerileri! - Sayfa 2

Kadın erkek ilişkileri üzerine izlenebilecek en özgün yapımlardan biri olan kült film Annie Hall, New York’lu komedyen Alvy Singer’ın şarkıcı Annie Hall ile olan ilişkisini merkeze alıyor.

Woody Allen’ın yazıp yönettiği ve Diane Keaton ile birlikte başrolleri paylaştığı film, dört Oscar’ın ötesinde kalbimizi de kazanmıştı.

14 Şubat Sevgililer Günü için film önerileri! - Sayfa 3

Harry Sally İle Tanışınca (1989)

Romantik komedi deyince akla gelen belki de ilk film When Harry Met Sally, türünün şahı olsa gerek. Meg Ryan ve Billy Crystal’ın başrollerde yer aldığı film, kadın-erkek ilişkilerine bakış açısı ve sorduğu “iki karşı cins sadece arkadaş olabilir mi” sorusuyla türünün en iyi örneklerinden biri. Rob Reiner imzasını taşıyan film, “Meg Ryan’ın orgazm taklidi” sahnesiyle de hafızalara kazınmıştı.

14 Şubat Sevgililer Günü için film önerileri! - Sayfa 4

Before Sunrise (1995)

Avrupa yolculuğu sırasında, yolları trende kesişen birbirinden farklı bir kadın ve bir erkeğin, Celine ve Jesse’nin romantik hikayesini anlatıyor Before Sunrise… Birbirlerini tanımasalar da trenden birlikte inmeye karar verip, yarın yokmuşçasına Viyana sokaklarını arşınlayan ikilinin hikayesini anlatan bu Richard Linklater klasiği, bağımsız sinemanın kendine aşık eden örneklerinden.