Anasayfa /  Foto Galeri

12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker'den ilk açıklama

Avukatı Kadir Şeker'in 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı duruşma öncesi kendisine "Yine olsa yine yardım ederdim. Ben haksızlığa tahammül edemem" dediğini söyledi.

12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker'den ilk açıklama - Sayfa 1

Konya'da parkta şiddet gören kadını kurtarmaya çalışırken katil olan ve yargılandığı mahkemece 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan 20 yaşındaki Kadir Şeker'in avukatı ve aynı zaman Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, kararın yerinde ve doğru olmadığını söyledi. Aladağ, "Kadir şimdi olsa ne yaparsın? dediğimizde, 'Yine kadına yardım ederdim' diyor. Yaşadığı onca ıstırap ve acıya rağmen, ben yine o haksızlığı bertaraf etmek için elimden geleni yaparım diyen 20 yaşında bir Kadir Şeker var" dedi.

12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker'den ilk açıklama - Sayfa 2

Konya'da 5 Şubat'ta Piri Reis parkında sevgilisi Ayşe Dırla'ya bağırarak küfürler eden ve kamelyayı yumruklayan Özgür Duran'a müdahale etmek isterken kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden olan Kadir Şeker, tutuklu yargılandığı davada 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker'den ilk açıklama - Sayfa 3

MEŞRU MÜDAFAA HÜKÜMLERİ NEDEN UYGULANMADI

Karar öncesi 10 yıl gibi bir ceza öngörüldüğünü belirten Mustafa Aladağ şunları söyledi: 'Meşru müdafaadan uzaklaşıldığı gibi haksız tahrikte tabiri yerindeyse orta uygulandı. Azami hatten mütalaa olmasına rağmen, bu da 12 yıl, iyi hal indirimiyle 10 yıl gibi bir ceza öngörülürken 15 yıl hapis, iyi hal indirimiyle 12 yıl 6 ay ile bağlandı Kadir Şeker'in davası. Hem sözle hem de yazılı beyanlarımızda şunu savurduk. Yeni ceza kanununda yer alan bir hüküm var. Meşru müdafaa sınırını, korku, panik, endişe ve heyecanla aşılması diye. Ben bunu soruyorum. Olayımızda şartların tamamı var. Şimdi değil ne zaman uygulayacağız? Ya da hangi şart eksik de biz bu maddeyi değerlendirmeye almadık? Bu noktada çekincelerimiz ve itirazlarımız var. Mahkeme kararını verdi. Biz de derhal gerekçeli kararla beraber istinaf mahkemesine taşıyacağız' dedi.

12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker'den ilk açıklama - Sayfa 4

KADİR BİR CANLIYA ZARAR VEREMEZ

Kadir'in herhangi bir canlıya zarar verebilecek bir karakterde olmadığını belirten Mustafa Aladağ, 'Kadir Şeker kasten, bırakın bir insanı öldürmeyi bir canlıya zarar veremez iddiasını savunuyorum, söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim. O nedenle öldürme kastı yok. Olsa olsa yaralama olabilirdi, neticesi ölüm bunun da hükümleri farklıydı. Eğer uygulansaydı, Kadir tahliye olacaktı. Dolayısıyla savunmamız, meşru müdafaa sınırının aşılması üzerinde yoğunluk kazanacak. Biz bunun için tüm şartların olayımızda var olduğunu düşünüyoruz"ifadelerini kullandı.