Anasayfa /  Güncel

12 Şubat Çarşamba günü kar tatili olan iller

Yurt genelinde süregelen kar yağışları pek çok ilde hayatı olumsuz yönde etkilerken, ulaşımla ilgili sorunları da beraberinde getiriyor. Hal böyle olunca da okula gidecek öğretmenler, öğrenciler ve velileri tatil haberlerini yakından takip ediyor.

Abone ol
Abone ol 11 Şubat 2020 19:08

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün yayınlanan raporda görüldüğü üzere Eskişehir, Tokat, Sivas, Malatya, Gaziantep, Erzincan, Tunceli, Kahramanmaraş ve Ankara gibi pek çok ilimizde yoğun kar yağışları etkisini sürdürüyor. Bu noktada günün en çok aranan soruları ise 'Yarın okullar tatil mi, tatil olacak mı?' oluyor. Konuyla ilgili valiliklerden gelecek olan son dakika açıklamaları yakından takip edilirken, eğitime ara verilen tüm il ve ilçeleri açıklamalar geldikten hemen sonra sizlerle paylaşacağız. İşte 12 Şubat Çarşamba günü kar tatili olan iller ve ilçeler…

YARIN OKULLAR TATİL Mİ? 12 ŞUBAT ÇARŞAMBA GÜNÜ KAR TATİLİ OLAN İLLER 

12 Şubat Çarşamba günü kar nedeniyle eğitime ara verilen illeri ve diğer tüm son dakika gelişmelerini haberimiz içerisinden bulabilirsiniz…

12 ŞUBAT'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Trabzon Valiliğinden yapılan son dakika açıklamasına göre 12 Şubat Çarşamba günü Trabzon'da okulların tatil edildiği belirtildi. İşte valilikten yapılan açıklama;

Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, buzlanma ve don olayları nedeniyle ulaşımda meydana gelmesi muhtemel aksaklıkların göz önüne alınarak eğitim öğretime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, "12 Şubat Çarşamba günü, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır" denildi.

 

Giresun

Giresun'da olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı okullarda yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar ve olumsuz hava koşullarından dolayı Çanakçı, Eynesil, Doğankent, Görele, Güce, Tirebolu ve Yağlıdere ilçeleri genelinde eğitim öğretime yarın ara verildiği belirtildi.

Merkez ilçe, Dereli, Espiye ve Keşap ilçe merkezlerinde ise eğitim öğretime devam edileceği, taşımalı olarak gelen öğrencilerin izinli sayılacağı aktarılan açıklamada, bu ilçelere bağlı köy okullarında ise eğitime aynı gün ara verildiği kaydedildi.

Tokat

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde, kardan dolayı yarın taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçede etkili olan kar yağışı dolayısıyla özellikle köy yollarında buzlanma yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, bu nedenlerle ilçedeki taşımalı eğitime 12 Şubat Çarşamba ara verildiği ifade edildi.

Bitlis

Bitlis il merkezi ve Tatvan ilçesinde okullar yarın için tatil edildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartlarından dolayı 12 Şubat Çarşamba günü Bitlis merkez ve merkeze bağlı tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Tatvan Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada ise “Aşırı buzlanma ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla ilçemiz genelinde 12 Şubat Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır” denildi.

Van

Van il genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın için tatil edildi. Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları ve aşırı buzlanma nedeniyle 12 Şubat 2020 Çarşamba günü ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeline idari izin verilmiştir” denildi.

Ordu

Ordu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği duyuruldu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelindeki tüm okullarda eğitime 12 Şubat Çarşamba günü ara verildiğine dikkat çekilerek, “İlimizde yaşanan kötü hava koşullarının devam etmesi, meteorolojiden alınan uyarıya göre, ilimizin kıyı kesimlerinde kuvvetli rüzgar, fırtına ve sağanak yağmur, iç kesimlerinde ise kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte kar yağışı beklendiğinden 12 Şubat 2020 Çarşamba günü tüm il genelindeki okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

Öte yandan Ordu genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle geçen iki gün eğitime ara verilmişti.

Karabük

Karabük'ün Eskipazar ve Yenice ilçelerinde devam eden kar yağışı nedeniyle taşımalı öğrenim gören öğrenciler için eğitime bugün ara verildi.

Nevşehir

Nevşehir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle yollarda oluşan yoğun buzlanmadan dolayı taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Erzurum

Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 20 ilçede eğitime 1 gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, Palandöken, Yakutiye, Aziziye, Çat, Aşkale, Pasinler, Tekman, Horasan, Karayazı, Köprüköy, Narman, Şenkaya, Hınıs ve Karaçoban'da olumsuz hava koşulları, soğuk ve buzlanma nedeniyle tüm okulların 11 Şubat Salı günü tatil edildiği duyuruldu.

Kayseri

Kayseri'de olumsuz hava koşulları nedeniyle Yahyalı, Yeşilhisar, Pınarbaşı, Sarız ve Akkışla ilçelerinde tüm okullar, Bünyan'da ise taşımalı eğitim yapılan okullar tatil edildi.

Bingöl

Bingöl'ün Karlıova ve Solhan ilçelerinde don ve buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Siirt

Siirt'te kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Artvin

Artvin merkez ve bazı ilçelerde eğitim öğretime bir günlüğüne ara verildi. Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Artvin merkez ve köyleri ile Borçka, Murgul, Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa ilçelerinde kötü hava şartları ve buzlanma nedeniyle okulların tatil olacağını duyurdu.

Bolu

Bolu'da 3 gün boyunca aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Batman

Batman'ın Sason ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okulların 11 Şubat'ta da tatil edildiği açıklandı.

 

 

 

 

Yorumlar