Anasayfa /  Foto Galeri

117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin birinci yılı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen yıkıcı depremin üzerinden bir yıl geçti. Acıların ilk günkü gibi taze olduğu deprem felaketinin ardından vatandaşlar İzmir depremi ne zaman oldu 2021 ? İzmir depremi nerede, saat kaçta, kaç büyüklüğünde oldu? Kaç saniye sürdü? sorularına yanıt arıyor.

117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin birinci yılı - Sayfa 1

Deprem gerçeğini 2020 Şubat ayında Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle yaşayan Türkiye, bu kez de İzmir'de meydana gelen depremle sarsılmıştı. 30 Ekim 2020 Cuma günü sat 14.51'de Ege Denizi açıklarında Seferihisar ilçesine  23 km uzaklıkta meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde 117 kişi hayatını kaybetti, 1034 kişi ise yaralandı. Acıları ilk günkü gibi taze olan depremin yıl dönümünde vatandaşlar İzmir depremi ne zaman oldu? İzmir depremi nerede, saat kaçta, kaç büyüklüğünde oldu? İzmir depremi kaç saniye sürdü? sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte detaylar... 

İZMİR DEPREMİ NE ZAMAN OLDU 2021 ?
İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen deprem 30 Ekim 2020 Cuma günü meydana geldi. 

İZMİR DEPREMİ NEREDE, SAAT KAÇTA, KAÇ BÜYÜKLÜĞÜNDE OLDU?
İzmir'in Seferihisar ilçesinde saat 14.51'de AFAD verilerine göre 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 5 bin 764 artçı deprem kaydedildi. 

İZMİR DEPREMİ KAÇ SANİYE SÜRDÜ?
Seferihisar ilçesinde tsunami oluşturan ve İstanbul'da da hissedilen İzmir depremi yaklaşık olarak16 saniye sürmüştür. Özellikle Bayraklı ilçesini vuran depremde 117 kişi yaşamını yitirdi, 1034 kişi yaralandı.

117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin birinci yılı - Sayfa 2

iZMİR DEPREMİ ÖLENLERİN İSİMLERİ | 30 EKİM 2020 İZMİR DEPREMİ HAYATINI KAYBEDENLER
Geçtiğimiz sene 30 Ekim'de meydana gelen İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarındaki deprem sonrasında birçok yaşam alanı yıkıldı. AFAD, depremde vefat edenlerin sayısını açıkladı. 6,9 büyüklüğündeki depremde 117 kişi yaşamını yitirdi.

Emrah Apartmanı

Rabia Uzun, Abdülkerim Uzun,  Hasena Ergüder , Elif İnan, Özkan Nayman, Fatma Nihal Nayman ,Şahide Kozalı, Dilcan Uzun, Halil Aşkın,  Nevin Aşkın, Çağrı Bayat, Elif Lina Bayat, Zeynep Mina Bayat, İpek Şirin, Alp Cengiz, Sadık Keleş, Barlas Dal, Hüsnü Kırabalı, Halil Haktanır, Nebahat Çelik Haktanır, Fikret Köken, Asiye Öztürk, Kenan Öztürk, Uğur Öztürk, Tevhide Akkuş.

Doğanbey Apartmanı

Kamil Baştoklu , Türkan Baştoklu.

Doğanlar Apartmanı

Belkıs Onat, Çiğdem Onat Gümüşel, Rüzgar Gümüşel, Umut Perinçek,  Aysel Okan, Mert Küçükyumuk, Eda Küçükyumuk, Ateş Küçükyumuk,  Ferhat Duman, Ali Kavaklı,  Nebahat Kavaklı ,Ali Çağın Kaygusuz, Seda Dinçer.

Yılmaz Erbek Apartmanı

Nebiye Tekin, Melek Beykız Okat, Fadime Ateş, Onur Karakoç, Serhat Er, Halim Sarı, Ali Fatin Ülger, Şükran Erbek ,  Ali Bildirici, Ramazan Ateş, Gökhan Üge.

Yağcıoğlu Apartmanı

Özlem Yağcı, Özlem Küçük, Kader Aksöğüt, Mukadder Sesver, Dilek Sesver, Ayşe Tanış, Hüseyin Tanış, Çınar Eren.

Barış Sitesi

Halil Berk Öztürk, Çınar Ege Ünlü, Ünal Eren, Ayşe Özbek, Arda Baran Demir, Doğan Sert, Aslı Küçükkaya, Ayşe ...

117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin birinci yılı - Sayfa 3

İZMİR DEPREMİ HAKKINDA
İzmir'in tüm ilçelerini ve çevre illeri sarsan deprem, hafızalara yıkılmış binalar, enkazın altından saatler sonra kurtarılan Ayda, Elif, İnci gibi umudun simgesi haline gelen çocuklarla kazındı.

Depremin ardından hayatta kalanların umudunu ve yitirilenlerin acısını paylaşmak için Türkiye'nin her yerinden yardıma koşan gönüllüler, sivil toplum kuruluşları ve resmi kurum görevlilerinin canla başla çalışması da unutulmadı.

İzmir'de tarifsiz acıların yaşandığı deprem bölgesi, enkaz yığınına dönen binaların altında kalan çocukların yaşam mücadelesine de tanıklık etti. Arama kurtarma ekiplerinin depremin hemen ardından yıkılan binaların enkazında geceli gündüzlü gerçekleştirdiği özverili çalışmayla 3 yaşlarındaki Ayda Gezgin ve Elif Perinçek, 14 yaşındaki İdil Şirin, 16 yaşındaki İnci Okan ve 15 yaşındaki Günay Özışık, depremden saatler sonra beton blokların arasından gün ışığına çıkarıldı.

117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin birinci yılı - Sayfa 4

İZMİR DEPREMİNİN MUCİZELERİ
Ayda Gezgin

Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 91 saat sonra çıkarılan Ayda Gezgin'e ise doktorlar daha beton blokların arasında kurtarılması beklerken müdahalede bulundu. Alkışlar ve gözyaşlarıyla enkazdan alınan minik Ayda, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesinin Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı. Ayda'nın enkazdan çıkarılırken çağırdığı annesi Fidan Gezgin ise depremde hayatını kaybetti.