Anasayfa /  Foto Galeri

10 Temmuz Dünya Hukuk Günü Kutlu Olsun! Dünya Hukuk günü tarihi |Dünya Hukuk günü sözleri

Bundan tam 53 yıl önce tüm dünyada ilan edilen Dünya Hukuk Günü bu yılda aynı duygularla yeniden kutlanıyor. 10 Temmuz 1967'de resmileşen Dünya Hukuk Günü bu yılda 10 Temmuz Cuma günü hukukçular ve hak, eşitlik anlayışına önem veren kesimler tarafından kutlanıyor. Peki Dünya Hukuk günü nedir? Nasıl ortaya çıktı?

10 Temmuz Dünya Hukuk Günü Kutlu Olsun! Dünya Hukuk günü tarihi |Dünya Hukuk günü sözleri - Sayfa 1

Her yıl 10 Temmuz'da kutlanan Dünya Hukuk günü bu yılda yine aynı tarihte tüm dünyada aynı temennilerle kutlanmaya devam ediyor. Bir çok kişinin pek de fazla bilgiye sahip olmadığı bu özel günün kutlanmasında ki asıl amaç ise tüm dünya üzerine eşit ve özgürce yaşamaya dayanıyor. Peki Dünya Hukuk günü tarihi nedir? Dünya hukuk günü nedir? İşte merak ettiğiniz her şey haberimizde...

10 Temmuz Dünya Hukuk Günü Kutlu Olsun! Dünya Hukuk günü tarihi |Dünya Hukuk günü sözleri - Sayfa 2

DÜNYA HUKUK GÜNÜ TARİHİ 
Dünya Hukuk Günü'ne ait zaman zaman bazı Barolarca kutlama mesajlarına rastlansa da ayrıntılı bir kaynağa erişmek maalesef mümkün değil. 

Farklı kaynaklardan edinilen bilgilere göre Bakanlar Kurulu kararıyla 10 Temmuz günü Dünya Hukuk Günü olarak ilan edilmiştir.

10 Temmuz Dünya Hukuk Günü Kutlu Olsun! Dünya Hukuk günü tarihi |Dünya Hukuk günü sözleri - Sayfa 3

Hukuk günü ilk olarak 1967'de kutlanmış ve toplumu, devleti ilgilendiren hukuk, yasama, yürütme yargı iş birliği ile yürütülmek istenmiştir. 

10 Temmuz Dünya Hukuk Günü Kutlu Olsun! Dünya Hukuk günü tarihi |Dünya Hukuk günü sözleri - Sayfa 4

DÜNYA HUKUK GÜNÜ NE ZAMAN?
1967 yılının 10 Temmuz günü Süleyman DEMİREL’in başbakanlığı ve Cevdet SUNAY’ın cumhurbaşkanlığı sırasında o zamanın Bakanlar Kurulu tarafından alınan bir kararla, 10.Temmuz ülkemizde Dünya Hukuk Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.