Anasayfa /  Foto Galeri

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü şiirleri! İşte en güzel 10 Kasım şiirleri...

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü şiirleri!  İşte en güzel 10 Kasım şiirleri... - Sayfa 1

10 Kasım şiirleri, öğrenciler tarafından son günlerin en çok araştırılan konusu oldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 80. ölüm yıl dönümünü anma programları ülke genelinde düzenlenecek. Bu önemli ve anlamlı güne sayılı günler kala '10 Kasım şiirleri' araştırmaları sürüyor. 2,4,5 kıtalık kısa ve uzun 10 Kasım şiirleri ile bugünün anlamını siz de yaşayabilirsiniz.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü şiirleri!  İşte en güzel 10 Kasım şiirleri... - Sayfa 2

Kasım ayının gelmesi ile birlikte özellikle öğrencilerin bu anlamlı gün içni hazırlıkları başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80. yıl dönümü ülke genelinde saygı ve rahmetle anılacak. Okullarda saygı duruşu ile başlayan törenler düzenlenecek, 2018 10 Kasım şiirleri ile bugünün önemi vurgulanacak. 2,4,6 kıtalık 10 Kasım şiirleri kısa, uzun seçenekler ile bu sene de sabah.com.tr adresinde olacak Atatürk'ü anma Günü ile ilgili şiirleri hemen görüntülemeye başlayabilirsiniz.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü şiirleri!  İşte en güzel 10 Kasım şiirleri... - Sayfa 3

ATATÜRK'Ü DUYMAK Ulu rüzgâr esmedikçe Yaşamak uyumak gibi. Kişi ne zaman dinç; Dalgalanırsa bayrak bayrak gibi. Ne var şu dünyada ekmekten daha aziz? Sürdüğün tarlalara sevginle serpildik. Ekmek olmak için önce Buğday olmak gibi. Silinir sözcüklerden sen hatıra geldikçe Cılız sözler: Uzanmak, yorulmak, durmak gibi. Kuvvettir yaptıkların her yeni yetişene Her ışık-kaynak gibi. En yakınlar zamanla yüzyıllarca uzak gibi, Bir sen varsın kalacak, bir sen ölümsüz, Daha da yakınsın, daha da sıcak Bıraktığın toprak gibi. Kaç Türk var şu dünyada, bir o kadar susuz, Hepsinin gönlünde sen, bir pınar bulmak gibi, Ancak senin havanda sağlıklar esenlikler: Olmaya devlet cihanda Atatürk'ü duymak gibi.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü şiirleri!  İşte en güzel 10 Kasım şiirleri... - Sayfa 4

Atatürk Düşmanların elinden, Sen kurtardın vatanı. En yükseklere diktin, Şanlı Türk bayrağını. Adını ve şanını, Bütün dünya biliyor. Masum olan milletler, Hep izinden gidiyor. Sen, Türk için her zaman, En büyük kahramansın. Damarlarımızda akan, Eşsiz, asil bir kansın.