Anasayfa /  Güncel

10 ilde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı! İşte o illerin listesi...

Bilim Kurulu üyeleri maskesiz sokağa çıkılmaması için sürekli uyarı yaparken, İl Hıfzıssıhha Kurulları 10 ilde maskesiz sokağa çıkılmasını yasakladı. İşte o illerin tam listesi...

Abone ol
Abone ol 14 Mayıs 2020 13:41

Bilim Kurulu üyeleri maskesiz sokağa çıkılmaması için sürekli uyarı yaparken, İl Hıfzıssıhha Kurulları 10 ilde maskesiz sokağa çıkılmasını yasakladı. İşte o illerin tam listesi...

Toplu taşıma araçları, marketler, berberler, taksilerde maske takma zorunluluğu devam ederken, 10 ilin Hıfzıssıhha Kurulları şehrin genelinde maske takmadan sokağa çıkmayı yasakladı. 10 ilin dışında İstanbul Beyoğlu gibi bazı ilçelerde de maskesiz dolaşmak yasaklandı.

Maske takmak hangi illerde zorunlu?

Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla ve Uşak İl Hıfzısıhha Kurulları, sokağa maskesiz çıkmayı yasakladı. Sosyal mesafe kuralına uyulması da zorunlu hale getirildi. 

Bu kararlarını duyururken sosyal mesafe kuralına da dikkati çeken kurullar, maske kullanımının yanı sıra sosyal mesafe kuralının da önemi üzerinde durdu.

Bazı ilçe ve caddelerde de yasak var

Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı bu 10 ilin yanı sıra İstanbul, Gaziantep, İzmir, Adana gibi kentlerde de insan yoğunluğunun oluştuğu bazı cadde ve çarşılara maskesiz girilmesi yasaklandı. İstanbul Beyoğlu'nda Taksim ve İstiklal Caddesi'ne maskesiz çıkmak yasak...

"MASKESİZ OLARAK ASLA EVİN DIŞINA ADIM ATMAYACAĞIZ"

Covid-19'la mücadele sürecinde maske kullanımının önemli olduğunu ancak tek başına yeterli olmayacağını vurgulayan uzmanlar, normalleşme sürecinde maske kullanımının önemine vurgu yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Mayıs'ta Tarabya'daki Huber Köşkü'nde video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, yeni tip coronavirüsle mücadelede ortaya çıkan tablonun uzunca bir süre hayatı maske kullanımı, fiziki mesafeyi koruma ve temizliğe sıkı riayetin esasını oluşturduğu yeni düzene göre sürdürülmesi gerektiğine işaret ettiğini açıklamıştı.

"Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız." diyen Erdoğan, sokakta, markette, iş yerinde, her yerde fiziki mesafenin mutlaka korunması gerektiğini vurgulamıştı.

 

"MASKE KULLANMAMAK SORUMLULUKLA BAĞDAŞMAZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kontrollü sosyal hayatın salgına karşı yeni bir hayat tarzı olduğunu belirterek, corona virüs riskinin azaltmasının koşulunu "Maske + Sosyal Mesafe" ifadesiyle açıklamış, "Dışarıya maskesiz çıkmak, maskeyi yarı açık şekilde kullanmak sorumlulukla bağdaşmaz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yorumlar