Anasayfa /  Güncel

1 Mayıs kutlamaları için son durum nedir?

TAKSİM'deki 1 Mayıs kutlamaları için İçişleri Bakanı Soylu'dan olumsuz yanıt alan DİSK kararını değiştirdi. Gelen son dakika haberine göre kutlamalar Bakırköy'de yapılacak.

Abone ol
Abone ol 29 Nisan 2017 13:58

İSTANBUL'daki 1 Mayıs kutlamaları için DİSK Taksim talebinden vazgeçti. Gelen son dakika haberine göre kutlamalar Bakırköy'de yapılacak. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Bakırköy'de olacak. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taksim'deki 1 Mayıs kutlamaları için DİSK Başkanı Kani Beko ile görüşmüş Soylu'nun DİSK'in bu talebine olumlu yanıt vermediği belirtilmişti.

DİSK  başta olmak üzere bazı sendikalar, 1 Mayıs'ın İstanbul'da Taksim'de kutlanmasını istiyordu. Sendika temsilcileri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmüş ancak ret yanıtı almıştı. Sendikalar daha sonra İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüştü. DİSK, bu yılki kutlamalarıyla ilgili kararını bugün çıklaması bekleniyordu. 

DİSK AÇIKLADI: 1 MAYIS BAKIRKÖY'DE 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Genel Başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla DİSK Genel Merkezi'nde ortak  basın toplantısı düzenlendi. 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili yapılan açıklamayı DİSK Başkanı Kani Beko yaptı. Beko, 1 Mayıs kutlamalarının  Bakırköy'de yapılacağını söyledi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: TAKSİM'DE ISRAR EDİLMEMELİ



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da konutyla ilgili açıklamasında "1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için ısrar edilmemesi gerekir. Bizim için birinci öncelik güvenliktir. 1 Mayıs'ı Ankara Tandoğan Meydanı'nda kutlayacağız" ifadelerini kullnadı.


Yorumlar