Anasayfa /  Politika /  Chp

'Bir halk, hiç bu kadar aşağılanmamıştı, AKP'li BOŞBAKAN'a nasip oldu'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Başbakan Binali Yıldırım'ın tarih bilmediği ortaya çıktı. Bolu Beyi'ni olumlu bir karakter sanıyor. Halktan derhal özür dilemelidir" dedi. 

Abone ol
Abone ol 12 Mart 2017 11:28

Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Yıldırım'a tepki gösterdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Başbakan Binali Yıldırım, tarih bilmiyor. Halkını tanımıyor. Her konuşmasında halkın geleneklerinden habersiz olduğunu gösteriyor.

Binali Yıldırım az önce Bolu halkını derinden yaralayan, üzen, inciten, kıran bir konuşma yaptı. Bolu halkına adeta hakaret etti.

Kendisini dinlemeye gelenlere konuşan Yıldırım, "Bolu Beyinin torunları" diye seslendi. Alanda buz gibi bir hava esti.

Bolu, Bolu olalı böyle bir hakaretle karşı karşıya kalmamıştı. Bir halk, hiç bu kadar aşağılanmamıştı. Bu da AKP'li BOŞBAKAN'a nasip oldu.

Bak BOŞBAKAN tarih bilmediğin, Bolu Beyi'nin zalimliğinden habersiz olduğun ortaya çıktı. Bolu Beyi'ni çok seviyorsan, sen onun torunu ol...

Ancak Bolu Beyi zalimine direnen KÖROĞLU'nun torunlarına hakaret etme! Sen bir zalimi sevip sayabilirsin; bu beni şaşırtmıyor. Bu kendi tercihindir...

Ancak yiğit Bolu halkına, KÖROĞLU'nun torunlarına o zalimi sevdiremez; onlara hakaret edemezsin. Bolu halkından derhal özür dilemen gerekiyor.

Bizlere, zalim Bolu Beyi'nin zulmüne uğrayanlara, kısacası KÖROĞLU'nun torunlarına bir özür borcun var. Bu özrün takipçisi olacağız.

"Abidik - gubidik" yöntemlerle Başbakan olanların, halkımıza hakaret etmesine de izin vermeyeceğiz."​


Yorumlar