Anasayfa /  Medya

'AK Parti'lilerden Atatürkçü tepkiler alıyorum'

Karar yazarı Hakan Albayrak bugünkü köşesinde "Düne kadar İslamcı olan AK Partililerden Atatürkçü tepkiler alıyorum" dedi ve AK Partililerin 'Atatürk' çıkışlarını eleştirdi.

Abone ol
Abone ol 31 Mart 2017 12:39

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk çıkışının AKP tabanında yarattığı etkiyi yazdı. 

Albayrak yazısında “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Atatürk yaşasaydı referandumda ‘evet’ derdi' iddiasından hiç hoşlanmadım. Erbakan hocamızın 'Atatürk yaşasaydı Milli Görüşçü olurdu' iddiasından da hiç hoşlanmamıştım. Ben şahsen “Atatürk”e ve “Atatürkçülük” davasına karşı olduğum için önce Erbakancı ve sonra Erdoğancı oldum. Nasipse 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunda tercihimi ‘evet’ten yana kullanma kararım da her şeyden evvel ve her şeyden ziyade bu karşıtlığa dayanıyor” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK TÜRKİYESİ NERE YENİ TÜRKİYE NERE”

15 Temmuz’u esas cumhuriyetin kuruluşu, Kemalist paradigmanın çöküşü ve devrim olarak niteleyen Karar yazarı Albayrak yazısını şöyle sürdürdü:

“Erdoğan’ın yukarıda mezkûr beyanı ve son zamanlarda sıklıkla yaptığı “Gazi” vurgusu da “Atatürk” kültünü beslemekten başka bir işe yaramayacaktır.

Erdoğan muhalifi “Atatürkçüler”, Erdoğan “Atatürk”e iltifat etti diye Erdoğan’ı takdir etmezler -bilakis “Vay takiyeci vay!” diye tahkir ederler- ve neticede kendi kalemize gol atmış olmakla kalırız. Odatv.com


Yorumlar