Yaz mevsimine girerken sağlıklı beslenme tavsiyeleri nelerdir?

Yaz mevsimine girerken sağlıklı beslenme tavsiyelerinde bulunan Diyetisyen Ayda Erken, "Bize kilo aldıran en önemli unsurlardan biri düzensiz uyku ve yemek saatleridir. Günde bir kez 6-8 saatten fazla olmamalı uyuyun. Sabah kalktıktan sonra kahvaltınızı geciktirmeden ilk 1 saat içinde yapın. Bu metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur" dedi.

Sağlıklı bir yaşam için hayatımızın her döneminde yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı edinmenin önemine vurgu yapan Diyetisyen Ayda Erken, mevsim farklılıklarının beslenmeye etki ettiğini ve insanların kış aylarında ısınmak için daha yağlı ve kalori değeri yüksek besinlere yöneldiğini kaydetti. Bu nedenle kış aylarında kilo alımının kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Erken, yaz aylarında ise daha ince kıyafetlerin giyilmesi, kış mevsiminde alınan fazla kiloların kendini göstermesiyle kişilerde kilo verme isteğinin arttığına dikkat çekti.


FAZLA KİLOLARDAN KURTULMA YÖNTEMLERİ

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Tümosan Konyaspor Fenerbahçe Maçı Geniş Özeti Nissan’ın çok avantajlı bahar kampanyaları devam ediyor Şebnem ile annesi Seda’nın duygusal konuşması damga vuracak!