Yavuz Dizdar Açıkladı: Cezvede kaynatılan kutu süt neden patlar? İşte kutu sütün patlama nedeni!

Kamuoyunda sağlıklı beslenme konusundaki yazılarıyla tanınan Dr. Yavuz Dizdar, bu kez sosyal medyadaki paylaşımlardan yola çıkarak, cezvede kaynatılan kutu süt neden patlar? sorusuna yanıt aradı. Dizdar, konuya ilişkin üreticilerin açıklamalarına da yer verdiği yazısında, “Süt endüstrim alınmasın, bu metin onlar için olası bir termodinamik açıklama olarak yazılmıştır, kötüleme maksadı taşımamaktadır” ifadelerini kullandı.

Yavuz Dizdar, kutu sütlerin cezve içinde ısıtılması sonucu patlamalarının sosyal medyada ciddi karşılık bulduğuna işaret eden Dizdar, konuyla ilgili üreticilerin, “bu durumun o ürün serisine özel olabileceği, ama genel bir durum olmadığı” şeklinde açıklamalar yaptığına dikkat çekti.

“Ne var ki gözlenen ve aktarılanlar (medya mensupları dahil) göstermektedir ki, ‘süt patlaması’ genel bir sorundur. Bizim UHT kutu süt konusundaki görüşümüz açıktır, hele hele çocukların beslenmesi amacıyla “kesinlikle önerilmez”, olsa olsa kahveye konabilir. Ama bu yazı kötüleme amacı taşımamaktadır. “Süt patlamasını” naçizane bilgilerimiz çerçevesinde, endüstrinin de yararlanması amacıyla açıklamaya çalışacağız, değerlendirmeyi size bırakacağız” diyen Dizdar’ın yazısı şöyle

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Milli Savunma Bakanlığı'dan Mehmetçiğe koronavirüse karşı tam koruma Bakanı Fahrettin Koca’dan boş meydanları gösteren video paylaşımı Tıbbi maske nasıl kullanılır? video izle Koronavirüs güncel istatistikler | Canlı anlık sonuçlar Çin'deki corona virüsu salgınında ölü sayısı yükseliyor! Kışın favori içeceği ıhlamurun faydaları saymakla bitmiyor!