WhatsApp'ın yeni gizlilik güncellemesi ne? Yeni güncelleme geldi mi?

Milyonlarca insan tarafından kullanılan sevilen mesajlaşma uygulaması Whatsapp'a yeni özellikler geleceği duyurulmuştu. Geçtiğimiz günler de WhatsApp ekran görüntüsü almayı engelleyen özelliği sundu. İşte detaylar...

Milyonlarca insan tarafından kullanılan sevilen mesajlaşma uygulaması Whatsapp'a yeni özellikler geleceği duyurulmuştu. Geçtiğimiz günler de WhatsApp ekran görüntüsü almayı engelleyen özelliği sundu. İşte detaylar...

WhatsApp yeni gizlilik odaklı özelliklerini kullanıma geçirmeye başladı. Bu özellikler içerisinde çevrim içi durumunu gizleme ve bir kez görüntülenen mesajlar için ekran görüntüsü almayı engelleme var. Daha önce ayarlar sekmesinden ulaşılan 'son görülme' durumunu değiştirebildiğiniz bir adım vardı. Yeni gelen özellikle beraber artık 'çevrim içi' olma durumu da değiştirilebiliyor.

YENİ GİZLİLİK ÖZELLİKLERİ KULLANIMDA
Son görülme tarafında, herkes, kişilerim, şunlar hariç kişilerim ve hiç kimse seçenekleri bulunmaktaydı. Artık alt kısımda 'çevrim içi olduğumu kimler görebilir' ibaresi eklendi ve yeni iki seçenek sunuldu: Herkes ve son görülme bilgisiyle aynı. Bu sayede isteyen kişiler çevrim içi durumunu da gizleyebiliyor.

Diğer yandan bir diğer gizlilik odaklı özellik ise ekran görüntüsü almanın engellenmesi oldu. Bir kez görüntülenen mesajlar için ekran görüntüsü alınmasını engelleyen özellik, sadece ekran görüntüsü almayı değil, ekran kaydı almayı da engelliyor.

Kullanıcılar bir kez görüntülenen medya içeriklerinin ekran görüntüsü ya da kaydını almaya çalışınca uyarı ile egelleniyor.

Android ve iOS tarafında farklı işleyen sistem, her iki durumda da görüntüyü kaydetmeye izin vermiyor. Android tarafında ekran görüntüsü almaya çalışıldığında uyarı veriyorken, iOS'ta  'ekran görüntüsü engellendi, daha fazla gizlilik için bu ekran görüntüsü engellendi' yazan bir mesaj ekrana geliyor. Benzer şekilde ekran kaydı için iOS'ta ekranı kaplayan bir mesaj yer alırken, Android kullanıcılarının ekranı karartılıyor ve kaydı alamıyor.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle Gastroenterit (Mide Gribi) bahar aylarında daha sık görülüyor!