Vücut kilo vermeye ne zaman başlar? İşte vücutta yaşanan değişimler...

Diyete başlamaya mı karar verdiyseniz, diyete başladıktan sonraki süreç nasıl ilerler? Kilo verme ne zaman başlar, ne zaman durur? Durduğu noktada nasıl ilerlemek gerekir? bu soruların yanıtını biliyor musunuz? Vücut kilo vermeye başladığında hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı birçok yönden iyileştirir. İşte kilo vermeye başladığında vücutta yaşanan değişimler...

Günlük enerji alımı, günlük harcanan enerji miktarını aştığı durumlarda kilo artışı gerçekleşir. Kilo vermek için vücutta harcanan enerjinin, alınan enerjiden daha fazla olması gerekmektedir. Uygun bir diyet ve fiziksel aktivite, bu enerji açığını oluşturabilir ve kilo verme sürecini hızlandırabilir. 

Kilo vermenin ilk amacı sağlıklı şekilde kilo vermek olmalıdır. Bu sebeple de yalnızca diyet yapmak yeterli olmayabilir. Bu nedenle de diyeti düzenli egzersizle desteklemek önemlidir. Bu sayede doğal yollardan kalori açığı oluşturılur ve sağlıklı bir şekilde kilo verilebilir. Diyete sadık kalmak ve düzenli egzersiz yapmak, yaklaşık bir haftada vücuttaki yağların erimeye başlamasını sağlar.  

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Mucize sağlık kaynağı Zerdeçalın 11 faydası! Aldatmak’ta Yeşim’le Dündar’ın ilişkisi ortalığı karıştıyor Gaddar'da Dağhan, Aydan’a evlilik teklif ediyor! ‘Yargı’da büyük finale 4 bölüm kala gerilim yeniden tırmanıyor!