Vücudumuzdaki güneş lekelerinden nasıl korunuruz? İşte 12 yolu!

Güneş lekeleri veya melazma, kadınlarda en sık görülen cilt problemleri arasında bulunuyor. Özellikle yaz aylarında artan güneş lekeleri alınacak bazı önlemlerle korunmak mümkün olabiliyor. İşte güneş lekelerinden korunmanın yolları!

Yaz aylarında güneş lekeleri artıyor

Kadınlarda en sık görülen cilt problemlerinin başında güneş lekeleri gelmektedir. Deride renk veren hücreler tarafından melanin pigmentinin aşırı üretimine bağlı ortaya çıkmaktadır. Özellikle yazın güneş lekelerinin miktarı ve yoğunluğu artmakta, yazın koyulaşırken kış aylarında hafifleyebilmektedir. Deri rengi koyu olanlarda daha fazla görülse de, açık renk cildi olanlarda da azımsanmayacak oranda görülmektedir. Sıklıkla bıyık bölgesi, alın ve yanaklarda kendini gösterebilmektedir. Hamile kadınlarda hormonlara bağlı sıklığı artabilmekte ve gebelik maskesi ya da kloazma olarak isimlendirilmektedir.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Kardeşlerim'de Akif ile Süreyya köşeye sıkışıyor Mutfak Bahane final gününe sevilen sanatçı Gülşah Buzlu damga vurdu!