Vali atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı! 57 ile yeni vali atandı!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle 57 ile yeni vali ataması yapıldı. Kararnamede, 73 atama yapıldı. Emniyet kararnamesinde olduğu gibi, valiler kararnamesinde de Soylu’ya yakın isimlerin bir bölümü merkeze çekildi. Yeni atamayla AFAD Başkanı Yusuf Sezer ve TBMM Genel Sekreteri Ali Kumbuzoğlu vali oldu.

Kararnameye göre, Muğla Valisi Muğla Valisi Orhan Tavlı Samsun Valisi olarak atandı. Erzurum Valisi Veli Okay Memiş'in yerine ise Mustafa Çiftçi atandı. Memiş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde seçim otobüsünün taşlı saldırıya uğradığı dönem Erzurum Valisi olarak görev yapıyordu. 

Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle, AFAD Başkanı Yunus Sezer ise Edirne Valisi oldu. TBMM Genel Sekreteri Ali Kumbuzoğlu ise Aksaray Valiliği’ne atandı.

Muğla'da aranıyordu! Eski eş cinayeti Müge Anlı’ya itiraf etti Tenis topunun üzerine oturursanız ne olur? Paralel evren teorisi gerçek mi oluyor? Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Karaciğer yağlarına maydanoz kürü! Ardahan ve Kars’ın Suları, Meraları Maden Tehdidi Altında