Uzun süreli koronavirüsün sebebi ne?

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili yapılan yeni bir araştırmadan şaşırtıcı sonuçlar elde edildi. Araştırmaya göre uzun koronavirüs yaşayan kişiler SARS-CoV-2 (Kovid-19'a yol açan virüs) dışında başka bir virüsle daha mücadele ediyor olabilir.

Geçtiğimiz yıl ilk uzun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları teşhis edildiğinden bu yana birçoğunda görülen beyin sisi ve yorgunluk gibi belirtiler, kronik yorgunluk sendromu veya miyaljik ensefalomiyelit (CFS/ME) hastalıkları ile kıyaslanıyordu. Pathogens dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma bunun tesadüf olmadığını gösterdi.

ABD'deki 185 Kovid-19 hastası ile yapılan araştırma uzun koronavirüs geçirenlerin büyük bir kısmında Epstein-Barr virüsünün (EBV) reaktivasyonu (tekrar aktif hale gelmesi) belirledi. Bir başka araştırmada da CFS/ME hastalarının bir alt kümesinin EBV reaktivasyonu belirtileri gösterdiği tespit edilmişti. Şimdi uzun koronavirüs geçirenlerin büyük bir bölümünde (%73'ünde) de aynı durumun geçerli olduğu görüldü.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 2024 Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatiline kaç gün kaldı? LGS ne zaman? 2024 LGS sınav yerleri ve giriş belgeleri belli oldu mu? 2024 Bayram tatili ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak? 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete'de bugün! Kararlar Resmi Gazete'de! Babalar Günü ne zaman? 2024 Babalar Günü hangi gün?