Uzmanlar'dan ramazan ayında oruç tutacak kişilere uyarı!

Müslümanlar için önemli ibadet aylarından biri olan Ramazan ayına az bir süre kaldı. Ramazan ayında oruç tutan vatandaşların ise yeme düzeni bir hayli değişiyor. Gün içerisinde iftara kadar olan sürede daha sağlıklı ve enerjik olmak için doğru beslenmek oldukça önem arz ediyor. Dengeli beslenmekten uzaklaşmamak için yapmamız gereken bazı şeyler bulunuyor. Uzun saatler boyunca aç kalınacağı için sahur yaparken doğru beslenmek çok önemli.

Ramazan ayında beslenme alışkanlıkları değişirken, iftar yemeklerine de daha çok özen gösteriliyor. Uzun saatler aç kalındıktan sonra kalorili besinlerin tüketilmesi sağlıksız beslenmenize ve kilo almanıza neden olabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nurdan Çeliktaş, oruç tutarken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

BU ÖNERİLERE DİKKAT!

Ramazan döneminde başımız dönmeden, el ayak kesilmeden, başımız ağrımadan bazı şeylere dikkat ederek rahat bir şekilde oruç tutabiliriz.

Öncelikle yeterli ve dengeli beslenme sürdürülmelidir.
Ağır ve yağlı yiyecekler, kızartma, salam, sosis, sucuk gibi besinlerden uzak durulmalıdır.
Ağır yiyecekler hazımsızlık, mide yanması, tansiyon yükselmesi yada düşmesi gibi rahatsızlıkları tetikler.

Hıdırellez gecesi nasıl dilek dilenir? Hıdırellez dilek duası Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Yılport Samsunspor Trabzonspor maçı Geniş özeti ve Golleri