Uzman isim'den önemli tuz kullanımı uyarısı!

“Tuza Dikkat Haftası” nedeniyle çok önemli bir uyarı geldi. İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Özgün İyigün, günlük tuz tüketiminin ne kadar olması gerektiğini açıkladı. Özellikle yüksek tansiyon hastalarının dikkatli olması gerektiğinin altını çizen İyigün, riski azaltmak için önerilerde bulundu.

Yaşam için hayati öneme sahip olan tuz, aşırı tüketildiğinde insan sağlığını tehlikeye atabiliyor. Tuzun gıdaların bozulmasını önlemenin yanı sıra antiseptik özelliğiyle mikroplara karşı koruyucu özelliği olduğunu, vücudun sıvı-elektrolit ve asit-baz dengesini koruyarak düşük tansiyonu dengelediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Özgün İyigün, “Tuza Dikkat Haftası” nedeniyle uyarılarda bulundu.

Muğla'da aranıyordu! Eski eş cinayeti Müge Anlı’ya itiraf etti Tenis topunun üzerine oturursanız ne olur? Paralel evren teorisi gerçek mi oluyor? Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Karaciğer yağlarına maydanoz kürü! Ardahan ve Kars’ın Suları, Meraları Maden Tehdidi Altında