Uzman doktor açıkladı: Menopoz yaşını öne çeken 7 hatalı alışkanlık! 

Kadınlarda adet döngüsünün ve doğurganlığın sona erdiği dönem ‘menopoz’ olarak adlandırılıyor. Ülkemizde kadınlar genellikle 45-49 yaşları arasında menopoza giriyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Burcu Yılmaz, menopoz sürecini hızlandıran hatalı alışkanlıkları anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.

Menopoz yaşını öne çeken 7 hatalı alışkanlık! 

Kadınlarda adet döngüsünün ve doğurganlığın sona erdiği dönem ‘menopoz’ olarak adlandırılıyor. Ülkemizde kadınlar genellikle 45-49 yaşları arasında menopoza giriyor. Acıbadem Ataşehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Burcu Yılmaz, ancak bazı hatalı alışkanlıklarımızın menopozu hızlandırdığına işaret ederek, “Menopoz önlenebilir ya da geciktirilebilir bir durum değildir. Menopoz yaşını öne çekebilen aile öyküsü, genetik etkenler, bazı cerrahi müdahaleler gibi faktörler de değiştirilemez. Ancak süreci hızlandırabilen bazı hatalı alışkanlıklara dikkat ederek menopoza daha erken yaşta girilmesi önlenebilmektedir.

İşte burcunuza göre mutlaka yakalanacağınız hastalık Cinselliğe en düşkün olan burçlar açıklandı! İşte en ateşli burçlar... A101 16 Mayıs’ta Elektrikli Motorlu Bisikleti Satışa Sunacak Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu! Gaddar’ın yeni bölümüne Dağhan ve Korkut yeniden karşı karşıya geliyor