Ünlü iş adamı Mustafa Koç kimdir?

21 Ocak 2016 Perşembe günü hayata veda eden ünlü işadamı Mustafa Koç kimdir? Mustafa Koç’un ailesi, hayatı, kariyeri ve özel yaşamı ile ilgili merak edilenler haberimizde…


Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç, 1960 Ankara doğumludur. Rahmi M. Koç’un en büyük oğlu olan Mustafa Koç, Koç Holding’in 3. Kuşak üyesidir. 1980 yılında İsviçre’de Lyceum Alpinum Zuoz’u bitirmesinin hemen ardından ABD George Washington Üniversitesi İşletme Bölümüne başlayan Mustafa Koç, bu üniversiteden 1984 yılında mezun olmuştur.

Aynı yıl Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğünde çalışma hayatına başlamış, bu süre boyunca Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Aile şirketi olan Koç Holding’e adım atışı ise 1992 yılında gerçekleşmiştir. İlk olarak Başkan Yardımcısı olarak görev yapan işadamı, daha sonra Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak çalışmalarını sürdürmüştür. 2003 yılında Koç Holding’in başına geçerek o tarihten bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Aldatmak'ta Güzide yeni bir çıkmaza giriyor 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri Kazananlarını Açıkladı!