Türkiye ve Rusya İdlib Konusunda Anlaşmaya Vardı mı?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, resmi temaslarda bulunmak üzere Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya geldi. 

Lavrov resmi temasları kapsamında, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegovic, konseyin Sırp üyesi Mladen İvanic ve konseyin Hırvat üyesi Dragan Covic ile bir araya geldi.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Crnadak ile görüşme yaptıktan sonra ortak basın toplantısı düzenleyen Lavrov, Suriye hakkında açıklamalarda bulundu. 

Lavrov, Suriyeli muhaliflerin Soçi Anlaşmasını fırsat bilerek Suriye'nin toprak bütünlüğüne tehdit oluşturacağı görüşüne katılmadığını ve Türkiye Rusya'nın Suriye'deki terörizm tehdidini yok etmeyi hedeflediklerinin bir kez daha altını çizdi. 

Türkiye ve Rusya'nın İdlib'de oluşturduğu askersiz bölgenin geçici olduğunu söyleyen Lavrov, Rus ve Türk ordusunun İdlib'deki askersiz bölgenin değişkenleri konusunda anlaştıklarını açıkladı. 

Lavrov, Başkan Erdoğan'ın da Tahran'da yaptığı çağrıyı hatırlatarak, Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı en büyük tehdidin, Fırat Nehri'nin doğusunu kontrol eden ABD'nin olduğunu söyledi.


Hıdırellez gecesi nasıl dilek dilenir? Hıdırellez dilek duası Tarihte bugün ne oldu? 5 Mayıs tarihte güne damga vuran olaylar Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 2024 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak ? 2024 THY Kabin memuru alımı ne zaman? Başvuru şartları neler? Paskalya Bayramı ne zaman? 2024 Paskalya Bayramı hangi tarihte?