Türkiye Geneli sıcaklıklar düşüyor! İşte 17 Mayıs Hava Durumu

Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir, Yozgat ve Sivas hariç), Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Iğdır, Muş, Ağrı, Van, Hakkari, Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevreleri ile bu akşam saatlerinde Kırklareli, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri, Aydın'ın doğu kesimleri ve Kütahya'nın güney kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göreÜlkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir, Yozgat ve Sivas hariç), Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Iğdır, Muş, Ağrı, Van, Hakkari, Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevreleri ile bu akşam saatlerinde Kırklareli, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri, Aydın'ın doğu kesimleri ve Kütahya'nın güney kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarın batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

A101 9 Mayıs günü birçok avantajlı teknolojik ürünü sunacak Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Osman Bey bir başına Bursa’ya giderek neyi hedeflemektedir?