Türk tiyatrosunun usta ismi Handan Uran Ertuğrul’a veda

Türk tiyatrosunun kurucu isimlerinden merhum Muhsin Ertuğrul'un eşi tiyatro ve opera sanatçısı Handan Ertuğrul (94) son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Handan Ertuğrul için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayelerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi.

Törene katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Handan Ertuğrul ile Beyoğlu Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde tanıştıklarını ve beraber Dolapdere'de göçmen ailelere yönelik bir mekan inşa ettiklerini anlattı. Demircan, Ertuğrul'un iyi ve mütevazı bir insan olduğunu belirterek, şunları kaydetti; "Bizi bir arada ayakta tutan şey, sanattır. Sanatçılara atfettiğimiz rol, bambaşka. Onları rol model olarak görüyoruz ve bu birliktelikteki sanatçılarımız, kahramanlarımız, onların sahnedeki başarıları kadar, kendi hayatlarındaki rol modeller de bizleri çok derinden etkiliyor. Alnındaki ışıkla seyircisinin gönlünü ısıtmış olan Handan Ertuğrul, gerçek hayatta yardımsever, mütevazı kişiliğiyle iyi insan rolünü hakkıyla yaşamış ve yaşatmıştır. Ben de bunun gerçek bir tanığı ve şahidiyim."

Hıdırellez gecesi nasıl dilek dilenir? Hıdırellez dilek duası Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Yılport Samsunspor Trabzonspor maçı Geniş özeti ve Golleri